Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Dinamova igra gora od rezultata: Utakmica istine s Olympiacosom

Znali smo da Bayern nije Arsenal, da su Bavarci neka sasvim druga galaksija, ali ipak se nismo nadali da će Dinamo biti potopljen i rastavljen na proste faktore već u prvih pola sata igre...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada netko primi četiri gola u prvih 30 minuta, onda to izgleda kao igra velike mačke i jako malog i jako uplašenog miša. Utakmica je rano uplovila u dosadu, već nakon dvadesetak minuta najvatreniji navijači Bayerna više su se zabavljali transparentima i porukama upućenim izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću nego što su gledali utakmicu.

FOTO Navijači Bayerna pokazali uvredljivu poruku za Mamića: 'Svatko zna da si lopov'

FOTO Bayern pregazio Dinamo: 'Petarda' uz hat-trick Lewandowskog

Dinamova igra bila je puno gora od rezultata. Ne želimo biti prestrogi, nije sramota izgubiti od Bayerna s pet, šest ili čak sedam razlike, ali kako su izgledali Dinamovi igrači čini se da su se predali već kod dolaska na Allianz Arenu. Dok su došli do svlačionice bili su potpuno zbunjeni i ošamućeni, a kod istrčavanja na travnjak srce im je otišlo u petu. Onako drhtavi izgledali su kao potpuni amateri. Bayern se praktički nije ni oznojio, a utakmica je već bila riješena. Bavarci i nisu trebali bogzna što napraviti, „modri“ su praktički sami sebi zabijali, nizali su početničke pogreške i servirali šanse domaćinu. Rezultat je na kraju još i dobar. Da je Bayern nastavio gaziti do daske, tko zna kako bi to završilo.

Individualne greške

Nakon svega viđenog nameće se standardno pitanje: je li to realan odnos snaga ili je Dinamovoj katastrofi od igre dobrim dijelom kumovala impresioniranost njegovih igrača? Istina je vjerojatno negdje u sredini. Bayern jest puno bolji, ali ne toliko da izgleda kao da igra protiv neke seoske momčadi.

Možda je vrijeme da treneri Dinama shvate kako ovakve utakmice nisu kao stvorene za kaljenje mlađahnih igrača. Filip Benković možda jest talentiran, ali iskustvo bi trebao skupljati protiv Osijeka i Slavena, a ne protiv peterostrukog prvaka Europe. Mladi igrači lako izgore, posebice ako se radi o braničima, jer su njihove pogreške obično kobne i lako vidljive. Traumatična iskustva mogu ostaviti neželjene posljedice.

No, ni oni iskusniji nisu bili puno uvjerljiviji. Što reći o vrataru Eduardu i njegovim gafovima? Jednu utakmicu brani dosta dobro pa i odlično, a već drugu katastrofalno. Pacerski golovi postali su njegova konstanta. Analiza igre ostatka momčadi potpuno je suvišna. Čista nula.

Odluka pada u okršajima s Grcima

Dinamo jest razočarao, ali nema smisla trošiti previše tinte na utakmicu u Münchenu. Bayern je svijet za sebe i treba ga ostaviti po strani. „Modre“ u sljedećem kolu očekuje utakmica istine, u Zagreb stiže razgoropađeni Olympiacos, koji je slavio protiv Arsenala u Londonu. Nismo previše iznenađeni pobjedom grčkog prvaka na Emiratesu. Olympiacos je i protiv Bayerna u Pireju pokazao da ima odličnu momčad. Poraz od 3:0 nije realan rezultat s obzirom na događanja na travnjaku.

Arsenal je već u Zagrebu pokazao da nije pravi, a utakmice i pobjede u engleskom prvenstvu i nisu neko mjerilo, kada se zna kako engleski klubovi posljednjih godina, pa i početkom ove sezone, prolaze u europskim natjecanjima. Ne treba zaboraviti da je Olympiacos prošle sezone u Pireju pobijedio i Juventus, i Atletico, i Malmoe. Nismo baš sigurni da Dinamu odgovara Olympiacosova pobjeda u Londonu. Mislimo da bi bilo bolje da s „nulom“ dolazi na Maksimir. Kako god, ta utakmica mogla bi biti ključna za Dinamo i njegovo nastojanje da se dokopa barem trećeg mjesta i proljeća u Europi.

Je li se Dinamo osramotio protiv Bayerna?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider