Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
moglo je biti i gore

FOTO Bayern pregazio Dinamo: 'Petarda' uz hat-trick Lewandowskog

Dinamo je s 5:0 poražen od domaćina Bayerna u 2. kolu Lige prvaka.

Novo čudo je ipak bilo previše za očekivati, a i Bayern nije Arsenal. Bavarci su potopili Dinamo s čak 5:0 u jednosmjernoj utakmici u kojoj su domaći igrači mogli zabiti još pokoji pogodak. Bayern je vratio hrvatskog prvaka u realnost, no treba reći kako se radi o trenutno ponajboljoj momčadi u Europi. Dinamo je pregažen u prvih pola sata kada je Bayern zabio čak četiri pogotka. Na kraju je Robert Lewandowski upisao novi 'hat-trick', a u posljednjih je tjedan dana zabio čak 10 pogodaka.

FOTO Navijači Bayerna pokazali uvredljivu poruku za Mamića: 'Svatko zna da si lopov'

Olympiakos šokirao Arsenal, Mourinho izgubio od svog Porta

Bila je to utakmica na jedan gol tijekom koje su Bavarci dominirali svih 90 minuta uputivši prema Eduardu 22 udaraca. 'Modri' su odlijevali napadima Bayerna prvih 13 minuta, a tada je krenuo bavarski stroj. Od 13. do 28. minute domaćin je zabio četiri gola i razriješio sve dvojbe oko pitanja pobjednika. Strijelci su bili Douglas Costa (13), Robert Lewandowski (21, 28) i Mario Gotze (25). U drugom poluvremenu Bayern je smanjio gas postigavši samo jedan gol, a strijelac je ponovo bio Lewandowski (55).Dinamo je u Munchenu prekinuo niz bez poraza koji je trajao čak 45 utakmica. Zadnji put hrvatski prvak je poražen 27. listopada 2014. od Astre Giurgiu (0-1) u Europskoj ligi.

Eduardo i Benković katastrofalno griješili

Utakmica je sasvim očekivano, počela napadima Bayerna, u 10. minuti Boateng je uputio snažan udarac s 20-tak metara, a Dinamov vratar Eduardo uspio obraniti. No, portugalski vratar se nije proslavio u 13. minuti kada ga je Douglas Costa iznenadio udarcem iskosa u bliži kut za vodstvo Bavaraca. U 21. minuti Bayern je poveo s 2-0 nakon katastrofalne pogreške mladog Benkovića koji je neoprezno poklonio loptu Thiagu koji potom nesebično opronalazi samog Lewandowskog, kome nije bilo teško pogoditi praznu mrežu. Samo četiri minute kasnije Dinamo je primio i treći gol - dupli pas u odigrali Goetze i Coman, a udarac Goetzea s desetak metara Eduardo neobjašnjivo propušta u mrežu.

U 28. minuti već je bilo 4-0, a strijelac je opet bio Poljak Lewandowski, čiji se udarac nogom nakon ubačaja Douglasa Coste od grede odbio unutar crte Dinamova gola, pa je bjeloruski sudac ipak nakon nekoliko sekundi razmišljanja pokazao na centar. Dokraja prvog dijela Dinamo nije primio gol, ali nije niti imalo ozbiljnije priprijetio Bayernovu vrataru Neueru.

Nezaustavljivi Lewandowski

Dinamo je u drugo poluvrijeme ušao puno odlučnije, no u 55. minuti Thiago i Lewandowski su izigrali cijelu obranu Zagrepčana, a Poljak je lako prebacio Eduarda i došao do "hat-tricka". U 58. minuti Antolić je izveo prvi udarac Dinama prema golu Bavaraca, no samo statistički jer promašio vrata za više od desetak metara. U 71. minuti novoušli Rog je pronašao Fernandesa, čiji udarac ide visoko iznad gola Neuera, a minutu kasnije i udarac Henriqueza završava na tribinama. U 74. minuti Goetze pogađa vratnicu, a Eduardo u 75. minutu skida loptu s noge Lewandowskog, pa je Dinamo s kultne Allianz Arene ipak otišao bez strašnije rezultatske katastrofe.

I Olympiacos šokirao Arsenal

U drugom susretu iz ove skupine Olympiakos je u Londonu šokirao Arsenal pobijedivši 3-2. Golove za grčkog prvaka zabili su Felipe Pardo (33), Kostas Fortounis (40) i Alfred Finnbogason (66), dok su pogotke za Arsenal zabili Theo Walcott (35) i Alexsis Sanchez (65).

Nakon dva kola na ljestvici vodi Bayern sa šest bodova, Olympiakos i Dinamo imaju po tri boda, dok je na začelju Arsenal bez bodova. Dinamo u iduća dva kola igra protiv Olympiakosa. Prvi susret je na rasporedu 20. listopada u Zagrebu, a uzvrat je 4. studenog u Pireju. U trećem kolu Arsenal će ugostiti Bayern, a idućem kolu je uzvrat u Munchenu.

Je li se Dinamo osramotio protiv Bayerna?

Ukupno glasova:

REZULTATI:

Bayern - DINAMO 5-0 (Douglas Costa 13, Lewandowski 21, 28, 55, Gotze 25)
Arsenal - Olympiakos 2-3 (Walcott 35, Sanchez 65 / Pardo (33), Fortounis 40, Finnbogason 66)

LJESTVICA:

1. Bayern               2 2 0 0 8-0 6
2. Olympiakos      2 1 0 1 3-5 3
3. DINAMO            2 1 0 1 2-6 3
4. Arsenal             2 0 0 2 3-5 0

3. kolo - 20. listopada

DINAMO - Olympiakos
Arsenal - Bayern

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider