Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovo morate pročitati

Ruganje rivalu: Dinamo se žestoko obrušio na Hajduk uoči derbija

Iz Dinama je na adrese hrvatskih medija stiglo oštro priopćenje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je iz Hajduka stigla najava izvanredne press konferencije, s Maksimira je stigao ekspresni odgovor u obliku prilično oštrog priopćenja. Iz press službe Dinama stiže priopćenje kojeg prenosimo u cijelosti, a odnosi se novu buru u domaćem nogometu koja je izazvana odgađanjem utakmice četvrtfinala Kupa između Intera i Dinama uoči subotnjeg derbija.

U Hajduku objasnili zbog čega je sve HR nogomet – neregularan!

Podsjetimo, Zagreb je takav zahtjev Hajduka odbio jer je stigao prekasno, dok u Hajduku tvrde kako bi tražili odgađanje ranije da su znali da je postignut dogovor između Intera i Dinama. Tvrde da su zakinuti jer će Dinamo imati slobodan tjedan uoči derbija, a Hajduk neće.

Priopćenje Dinama:

''Kao i obično, danima uoči derbija iz Hajduka stižu žalbe, a niti ovoga puta, nažalost, nisu razočarali. Zašto se žale? Nije niti bitno. Uvijek nađu nešto. Navijači, sudac, vrijeme... Ovoga puta je to odgođena utakmica četvrtfinala Kupa za koju su "shvatili" da je odgođena "samo kako bi se Dinamo što bolje odmorio za Hajduk". Naravno, to je kao i obično totalna izmišljotina i nema veze s istinom, no stavimo to malo na stranu i zapitajmo se: zašto bi se Dinamo uopće odmarao za Hajduk? Za utakmicu protiv momčadi od koje je u zadnjih deset godina osvojio 219 bodova više. Slovima: dvije stotine i devetnaest...

Dinamo nikada nije ulazio u ovakve rasprave s Hajdukom, godinama smo na silne provokacije uoči utakmica odgovarali isključivo na terenu, ali nakon što su po tko zna koji puta Splićani zaista prešli granicu dobrog ukusa - jednostavno smo bili primorani odgovoriti.

- U Kupu se netko mogao ozlijediti ili dobiti karton, što znači da je prvenstvo neregularno. A Dinamo će do naše utakmice od Arsenala imati 11-12 dana za pripremu, jer u međuvremenu je imao samo trening s Lokomotivom. Kup je također neregularan jer do proljeća kada će igrati Inter i Dinamo plavima će se neki igrači oporaviti, a Inter će prodati Nesterovskog. Možda baš - Dinamu! – riječi su kojima je, vjerovali ili ne, predsjednik Hajduka Marin Brbić opisao kako je prema "hajdučkom načinu (ne)razmišljanja" sve neregularno.

Teško je uopće ulaziti u analizu ovolike količine apsurda izrečene u par rečenica, ali ipak kratko moramo. Naime, Hajduk najbolje zna kako je to "čistiti kartone" odnosno namjerno zaraditi isključenje jer je upravo to napravio njihov kapetan protiv Zagreba, a kakvo će biti zdravstveno stanje naše momčadi, unatoč tome što na dnevnoj bazi prati Dinamo, na proljeće ne zna čak niti predsjednik Hajduka. Što se tiče hoće ili neće Dinamo nekoga kupiti možda bi bilo najbolje da se prije transfera konzultira gospodin Brbić i Hajduk kako bi se uvjerili da je njima to u redu.

Možda i najsmješnija izjava gospodina Brbića, a konkurencija je puno opasnija nego što su to Splićani Modrima na terenu, je da Dinamo ima vremena za pripremu i odmor za utakmicu s Hajdukom. Razlog je vrlo jednostavan: Dinamo je bolji od Hajduka i kako brojke vrlo lijepo pokazuju, Dinamu stvarno nije potreban odmor za dobiti Hajduk.

Naime, u zadnjih pet godina Dinamo i Hajduk odigrali su 7 prvenstvenih utakmica na Poljudu od kojih je Dinamo dobio tri puta, a tri puta je završilo bez pobjednika. Dodamo li tome i 2:1 pobjedu u Kupu onda je jasno kako Splićani nisu ravnopravni Modrima niti u utakmicama u Splitu. Naravno, taj je omjer još uvjerljiviji na Maksimiru gdje se igralo 8 prvenstvenih derbija i Dinamo je dobio – 7. Gol razlika je 22:5 u korist Modrih, a posebno se lijepo sjetiti i "petarde" u Kupu. I sve se to odvijalo dok je Dinamo redovito igrao skupine Lige prvaka i Europske lige, a Hajduk laganim ritmom jedne utakmice tjedno gubio od Modrih i brojnih drugih klubova u domaćem prvenstvu.

Nema brojke odnosno statistike koja ne otkriva apsolutnu dominaciju Modrih u odnosu na Hajduk. Od broja naslova prvaka (17 u odnosu na 6), osvojenih Kupova (13 u odnosu na 6), bodovne razlike od 123 boda u zadnjih pet sezona pa do broja odigranih europskih utakmica u posljednjih deset godina: 114 u odnosu na 42. I tako možemo nabrajati sve dok Hajduk ne stigne Modre po trofejima.

Zašto nijedan klub ne želi Hajduku odgoditi ili pomaknuti utakmicu? Jedna mogućnost, ona Hajdukovcima i jedina, jest da svi mrze Hajduk jer su zapravo oni najbolji i svi su se urotili kako bi ih zaustavili, a druga, složit će se ostatak svijeta i puno logičnija, da svojim ponašanjem posljednjih godina i "pljuvanjem" odnosno omalovažavanjem svih jednostavno – živciraju i idu svima na živce. U svakom slučaju, to je pitanje koje u Hajduku prije svega trebaju postaviti sebi i potom se dobro zamisliti zašto je takav odgovor.

Vjerujemo da je teško čekati utakmicu u kojoj su šanse za izbjeći poraz slične tome da Hajduk u rujnu igra europske utakmice, no unatoč tome bilo bi lijepo kada bi Splićani gledali u svoje dvorište i bavili se sportskim temama. Koliko god im to ne išlo u prilog jer kada su sport i rezultati u pitanju – ne mogu ići u istu rečenicu s Dinamom. Koliko god "spinali" i okretali stvari...''

Je li hrvatska nogometna liga regularna?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider