Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vlasnik bogataš

Dinamo čeka 'odbačeno dijete', još dva igrača iz HNL-a i dva Brazilca

Suparnik zagrebačkog Dinama u posljednjem, 4. pretkolu nogometne Lige prvaka Skenderbeu iz Korcea osvojio je posljednjih pet naslova prvaka Albanije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Klub s jugoistoka Albanije ukupno je u svojoj 106-godišnjoj povijesti osvojio šest naslova državnog prvaka, prvoga davne 1933. godine nakon čega je uslijedilo 78 godina "suše" prije osvajanja drugog. No, nakon što je dužnost predsjednika kluba 2010. godine preuzeo Agim Zeqo, u upravu je ušlo nekoliko najbogatijih albanskih biznismena i Skenderbeu je započeo svoju dominaciju u Albaniji.

Dinamo 'gazi' prema Ligi prvaka: Ma kakav Partizan ili Malmoe...

Kao naručeno: Dinamo dobio najlakšeg suparnika!

U 2. pretkolu Lige prvaka Skenderbeu je izbacio prvaka Sjeverne Irske Crusaderse, u prvoj utakmici na svom terenu slavio je sa 4-1, dok je u uzvratu izgubio sa 2-3, da bi u 3. pretkolu izbacio armenski Milsami sa dva puta po 2-0.

Protiv Crusadersa Skenderbeu je domaću utakmicu igrao na svom stadionu u Korceu, dok je protiv Milsamija bio domaćin u Elbasanu.

Te četiri utakmice u kvalifikacijama Lige prvaka bile su jedine službene utakmice Skenderbeua ove sezone jer albansko prvenstvo počinje tek 22. kolovoza.

Za Skenderbeu igra jedan hrvatski nogometaš, riječ je o Marku Radasu, junioru Dinama i bivšem igraču Istre, Cibalije i Vinogradara, te još dvojica nogometaša koji su igrali u Prvoj HNL, Blendi Shkembi i Bugarin Vencislav Hristov, bivši Rijekini igrači. Skenderbeu ima i dva malo poznata Brazilca, Ademira i Esquerdinha, te jednog Malijca, Bakary Nimagu.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider