Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U igri i Galatasaray

Veliki rumunjski talent na meti Dinama: Je li ovo Soudanijev nasljednik?

Jedan od najtraženijih igrača Rumunjske bi mogao biti novo pojačanje Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je jesenski dio prvenstva zaključio sa šest bodova zaostatka za Rijekom i trenutno je u potrazi za pojačanjima koja bi Modre „pogurala“ do novog naslova prvaka. Rumunjski mediji prenose kako je na meti zagrebačkog kluba jedan od najtraženijih igrača rumunjske Lige 1.

Riječ je krilnom napadaču Dorinu Rotariu koji igra za Dinamo Bukurešt, a ove je godine debitirao i za rumunjsku reprezentaciju. 21-godišnjak igra promjenjivu sezonu s puno oscilacija, ali i dalje se radi o jednom od najperspektivnijih rumunjskih igrača za kojeg se interesira i Galatasaray.

Interes Dinama je za rumunjske medije potvrdio njegov sunarodnjak Alexandru Matel. On je izjavio da bi volio imati suigrača Rumunja te da su ga u Dinamu pitali za Rotariove kvalitete. Rotariu je ove sezone u prvenstvu odigrao 21 utakmicu i zabio šest golova.

Rotariu je lijevak koji najčešće igra na poziciji desnog krila koju u Dinamu drži Soudani, ali nije poznato znači li to da Alžirac napušta Dinamo. Tržišna vrijednost mladog Rumunja po Transfermarktu iznosi 1.7 milijuna eura, a rumunjski mediji spominju iznos od 2.5 milijuna koliko je Dinamo spreman platiti svom bukureštanskom imenjaku.

U četvrtak je na kup utakmici protiv Steaue Rotariu ušao u igru u 70. minuti i zabio u sudačkoj nadoknadi za 4-1. Iako je bio strijelac, prema rumunjskim medijima je nakon utakmice bio nezadovoljan. Jedno od pitanja je bilo i hoće li napustiti Bukurešt.

„Nadam se da će 2017. biti bolja,“ rekao je misteriozno mladi napadač.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider