Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Besramni satrapi HNL-a: Zar u Dinamu ne vide da zbog toga gube navijače!?

Derbi Dinama i Hajduka odigrat će se u sjeni „slučaja Soudani“...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveći derbi hrvatskog nogometa odigrat će se u sjeni „slučaja Soudani“. Uoči derbija Dinama i Hajduka više se „barata pravnim paragrafima nego loptom“, ali to je HNL i ništa nas više ne može začuditi i iznenaditi.
Čisto sumnjamo da bi se zbog bilo kojeg drugog kluba u HNL-u tako hitno sastala Žalbena komisija i poništila odluku disciplinskog suca koja se prije svega čini posve ispravnom u moralnom, a kako tumače brojni pravni eksperti i u pravnom smislu.

Saša Pavličić-Bekić samo je sankcionirao ono što je vidjela cijela Hrvatska – krajnje nesportski potez Soudanija, koji je pred očima suca Pejina udario suparničkog igrača, i to dvaput, a ovaj se napravio nemuštim i u montipajtonovskom stilu pokazao mu je prstom na natpis na svojoj majici. Da je sudac imao imalo respekta prema igri i hrvatskoj sportskoj javnosti, pokazao bi Soudaniju barem žuti karton i lakrdije koja je uslijedila ne bi ni bilo.

Izgubili kontakt sa stvarnošću

Da je Dinamo gospodski klub kakav je nekoć bio, ne bi se ni žalio na odluku disciplinskog suca, već bi samoinicijativno dodatno kaznio Soudanija za nesportsko ponašanje. Nije nam jasno kako na Maksimiru ne vide da ovakvim ponašanjem samo dodatno navlače bijes šire javnosti koja im ionako nije sklona. Možda ih uopće nije ni briga. Umjesto što optužuju medije i tko zna koga sve ne za neviđenu hajku, u Dinamu bi se trebali upitati zašto su izgubili potporu, prije svega navijačku, kakvu su nekoć imali?

Da nisu slučajno razlozi upravo ovakve situacije kao sa Soudanijem? Ili možda onaj jedanaesterac u Vinkovcima? Svatko imalo samokritičan trebao bi preispitati svoju malenkost pa tek onda optuživati sve oko sebe.
Čini se da su kroz sve ove godine u maksimirskim kancelarijama izgubili kontakt sa stvarnošću, da poput nadmenih milijunaša žive u oblacima i ne vide što se događa u realnom svijetu. Prevedno, ne vide, a čini se da ih se i ne tiče što narod misli o njima.

Dinamo ide đonom na Rijeku

Prilično je jasno da „slučaj Soudani“ nije izbio samo zato što je Dinamu tako bitno da ima najboljeg igrača na raspolaganju u derbiju s Hajdukom. Čini se da su proradile i taštine, zapravo bujice taština. Izgleda da su na Maksimiru ocijenili kako je ova izvrsna prilika da još jednom pokažu tko je pravi gazda HNL-a i hrvatskog nogometa, da pokažu nadirućoj Rijeci i svima ostalima gdje im je mjesto. Naravno, u maksimirskoj viziji poretka moći u hrvatskom nogometu.

Dinamo je satrapski krenuo đonom na Rijeku, čiji čelnici mudro šute i prepuštaju drugima da se bore za njh, i tko zna što nas sve čeka do kraja prvenstva, posebice ako bude odlučivala međusobna utakmica u zadnjem kolu. Jer, nismo djeca, ovdje se radi o milijunima. Milijunima eura. Nije jedini, ali to je ključan razlog. Još ako Soudani riješi derbi s Hajdukom, tek tada bit će svega. Postavit će se i pitanje regularnosti natjecanja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider