Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Već potpisao

Dinamo bez trenera: Zoran Mamić otišao u Saudijsku Arabiju!

Hrvatski prvak u potrazi je za novim trenerom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nedugo nakon što je saznao ime protivnika u drugom pretkolu Lige prvaka, Dinamo je ostao bez trenera.

Zoran Mamić potpisao je jednogodišnji ugovor s klubom Al-Nassr koji je Mamićev angažman potvrdio na svom Twitteru.

Mamić je tako napustio Dinamo nekoliko tjedana uoči početka nove sezone i nakon što mu je, zajedno s bratom Zdravkom te Damirom Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernarom na Županijskom sudu u Osijeku počelo suđenje za zlouporabu položaja i ovlasti, davanje mita, 115 miljuna kuna pronevjere na štetu nogometnog kluba Dinama i porezne utaje od 12 miljuna kuna.

Što se tiče Modrih, u vrlo delikatnom su trenutku ostali bez šefa stručnog stožera, tri tjedna uoči gostovanja u Makedoniji kojim započinje europska sezona od koje mnogo očekuju, kako zbog tradicionalno visokih ambicija tako i zbog financijskog fair-playja kojeg moraju zadovoljiti.

Mijenjaju trenere 'kao čarape'

Inače, Al-Nassr je klub osnovan 1995. godine, igraju na stadionu Kralja Fahda, a prošle sezone su završili na osmom mjestu. Svi igrači su im domaći izuzev poljskog veznjaka Adriana Mierzejewskog i malijskog napadača Modiba Maige.

Zanimljivo je kako će Mamić biti četvrti trener Al-Nassra u ovoj godini. Fabio Cannavaro je tu dužnost obnašao do 11. veljače kada je kao prijelazno rješenje uskorčio legendarni Rene Higuita na šest dana da bi od 18. veljače do imenovanja Mamića vodi ih Raul Caneda.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider