Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamo favorit

Predstavljamo Vardar: Financira ih bogati Rus, trener bivši dinamovac

Hrvatski prvak doznao je prvog europskog suparnika u sezoni 2016./2017.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kuglice u ždrijebu drugog pretkola Lige prvaka spojile su hrvatskog prvaka s makedonskim.

Vardar će u prvoj utakmici ugostiti Dinamo na u Skoplju, na stadionu koji se zove Nacionalna Arena Filip II Makedonski.

Dom je to Vardara (i Rabotničkog i reprezentacije Makedonije) koji posljednjih godina dominira makedonskim nogometom. Četiri naslova prvaka u zadnjih pet sezona ima Vardar, a jedina 'crna rupa' bila je sezona 2013./2014. koju su okončali na petom mjestu.

Vlasnik Rus ima velike ambicije

Zadnja dva naslova potpisuje Sergej Samsonenko, vlasnik kluba, ruski bogataš koji je prije nešto više od dvije godine odlučio ući u makedonski nogomet nakon što je na njegov pogon rukometni Vardar etablirao se kao jedan od najboljih klubova u Europi.

Samsonenko nešto slično pokušava napraviti s nogometnom sekcijom Vardara, no to će ići znatno teže.

Trener Vardara je Goce Sedloski, bivši igrač Dinama i Hajduka i rekorder sa 100 nastupa za makedonsku reprezentaciju. Sedloski je ujedno i glavni adut Makedonaca u okršajima s Dinamom jer vrlo dobro poznaje i Zorana Mamića i momčad koju ovaj ima na raspolaganju. Međutim, pitanje je koliko to može pomoći Vardaru...

Dinamo sedam puta vrijedniji

Igrački kadar Dinama nedvojbeno je kvalitetniji od Vardarovog i Modri su veliki favoriti za prolaz u treće pretkolo. Procjena tržišne vrijednosti igrača na Transfermarktu ne mora značiti baš ništa na terenu, ali ipak prije nego se Dinamo i Vardar krenu nadmetati na travnjaku treba spomenuti kako su Modri procijenjeni na 61.75 milijuna eura, a Vardar na 8.5 milijuna eura.

U osvajanju naslova prvaka prošle sezone prvi strijelac je s 10 golova bio Dejan Blaževski, koji je prije četiri godine postigao pogodak i Hajduku dok je igrao za Horizont Turnovo (Splićani su tada prošli dalje).  U ofenzivnom dijelu momčadi su uglavnom stranci - Srbin Dragan Ćeran, Kolumbijac Jhon Obregon, Brazilac Juan Felipe te Crnogorac Damir Kojašević.

Kapetan im je Boban Grnčarov, bivši makedonski reprezentativac (34 nastupa) koji je zapovjednik obrane.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider