Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Stoga oprez!

Dinamo je već gubio od norveških 'ribara i težaka', a igrali su Modrić, Mandžo i Sammir

Dinamo na Maksimiru dočekuje Molde u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Maksimir stiže Molde, a u sjećanje navire Aalborg. Dinamo je prošle sezone u Zagrebu prokockao plasman u doigravanje za Ligu prvaka na sebi svojstven način. „Modri“ su se po tko zna koji put ispromašivali u europskim utakmicama i na kraju izgubili i ispali, iako su u prvoj utakmici u gostima slavili sa 1:0. I u Danskoj su mogli postići više od jednog pogotka, no bili su zadovoljni s jednim i duboko uvjereni da će im biti sasvim dostatan za prolaz dalje. Grdno su pogriješili. Trener Zoran Mamić kaže da su naučili lekciju, da sada znaju da moraju zabijati, što znači da „modri“ sporo uče, jer ako do dvadeset i neke nisu naučili da je u nogometu najvažnije zabiti...

Kako god, imaju novu šansu za proboj do doigravanja i posljednje prepreke prije raja. Prolaskom Moldea bi osigurali nastupu u Europskoj ligi, što nije nevažno. Teško je izmjeriti tko je teži suparnik Aalborg ili Molde? Po nekoj nogometnoj logici ipak je teže biti prvak Danske nego Norveške. U svakom slučaju Molde nije ništa bolji, može biti samo tu negdje.

Dinamo figurira kao favorit. Na Transfermarktu „modri“ vrijede 37.17 milijuna funti, a Molde 12.5 milijuna funti. Dakle, razlika je poprilična u vrijednosti igrača, tako da nema smisla raditi usporedbe. Što uostalom ikome govore imena Moldeovih nogometaša? Doduše, imaju dva reprezentativca, a kakva im je reprezentacija, vidjeli smo na Maksimiru.

Kladionice također vide Dinamo kao izraženog favorita. Da niste iz Hrvatske, rekli biste da sve govori kako će Dinamo proći bez većih problema. Međutim, „dugogodišnja modra tuga utapana u suzama“ govori nam da moramo biti oprezni. S Dinamom se nikad ne zna, dokazano već bezbroj puta. Gubili su „modri“ već od norveških „ribara i težaka“, i to u puno jačoj postavi. Sjetite se samo „ultrajakog“ Branna. Da vas sam podsjetimo tko je tada igrao za Dinamo: Koch, Čale, Etto, Drpić, Pokrivač, Modrić, Sammir, Vukojević, Schildenfeld, Mandžukić i Balaban. Treba li tu još što dodati?

Moldeova prednost u ovom trenutku je ta što je norveško prvenstvo u puno jeku, negdje na polovici sezone. Logično je zaključiti da je Molde na vrhuncu ili pri vrhunce forme. Međutim, kada se pogledaju rezultati u prvenstvu, to ne izgleda tako. Trenutačno su tek šesti. U posljednja dva kola bilježi poraze. Oba na domaćem terenu. No, iskalili su se na armenskom Pjuniku u prošlom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka pobijedivši u prvoj utakmici s visokih 5:0. U uzvratu su izgubili 1:0.

Zaključak je da Molde oscilira i doista je teško predvidjeti kako će odigrati na Maksimiru. S druge strane, Dinamo je na početku sezone. U sezonu je krenuo jako loše, i s rezultatima i s igrom. Remiji s Hajdukom, Folom i Osijekom nisu sugerirali ništa dobro. Jesu li ga i koliko podigle pobjede nad Folom u uzvratu i posljednja protiv Intera u prvenstvu, pokazat će utakmica s Moldeom.
Ako je teško predvidjeti kako će Molde odigrati, još teže je kako će Dinamo odigrati. To samo nebo zna. Kako trenutačno stvari stoje, čini se da Ante Ćorić neće krenuti od prve minute. Mlada zvijezda Dinama čekat će šansu s klupe.

Vjerojatne postave:

Dinamo: Eduardo – Matel, Sigali, Šimunović, Pivarić – Ademi, Machado – Soudani, Rog, Pjaca – Henriquez.

Molde: Horvath – Linnes, Tolvis, Forren, Flo – Singh, Hussah – Mostrom, Kamara, El Elyounouessi – Svendsen.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider