Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva su glavna razloga

Dinamo ide u privatizaciju: Koliko košta klub iz Maksimira?

U Dinamu je nakon duže vremena održana redovna Skupština kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Morala je po nalogu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta biti sazvana do kraja mjeseca ponajviše zbog usklađivanja Statuta kluba s novim Zakonom o udrugama.

Šokantne brojke: Dinamo 2014. završio u minusu od 90 milijuna kuna!

Reporter Nove TV Saša Lugonjić ispred maksimirskog stadiona podsjetio je na tijek Skupštine.

"Odmah nakon što je podnio financijsko izvješće za 2014. godinu privatizaciju je najavio Zdravko Mamić. Dinamo je u knjigovodstvenom minusu od 90 milijuna kuna, ali situacija nije tako dramatična jer Dinamo ima i 202 milijuna kuna budućih potraživanja koja se odnose na transfere koji stižu u ratama", istaknuo je Lugonjić, dodavši:

"Što se tiče priče o privatizaciji, ona je u proteklih nekoliko mjeseci javno i najavljivana od strane Zdravka Mamića, a to se danas i dogodilo. Izvršni predsjednik Dinama rekao je da su dva glavna razloga za to - prvi je dotok svježeg kapitala, a drugi je strogi financijski fair-play Fife i Uefe koji mnogo benevolentniji prema dioničkim društvima nego prema udrugama građana. Udruge građana mogu biti u minusu do pet milijuna eura dok je taj iznos za dionička društva trostruko veći.

Zdravko Mamić nazvao je ovaj dan povijesnim za Dinamo: "Ponudit ćemo na tržište Dinamove dionice i neka članovi i prijatelji i poduzetnici ulože u svoj Dinamo. Ako, a nama je želja da to uspije, imat ćemo nadamo se jedan mir, znat ćemo tko su dioničari, dobit ćemo svježi kapital za novi razvoj i stabilnost kluba, a ako ne uspije čuvat ćemo Dinamo u budućnosti, to su pokazale sve generacije kluba", kazao je izvršni predsjednik Dinama.

Procedura je jasna

Pravo pitanje glasi: koliko košta Dinamo? U ovakvim slučajevima postoji jasna procedura. Vrijednost imovine određuje revizorska kuća, a Dinamo je odlučio angažirati jednu od najjačih svjetskih tvrtki dok pravni dio vodi jedan od najpoznatijih hrvatskih odvjetničkih ureda. Oni sada preuzimaju stvar u svoje ruke.

Teško je procijeniti koliko će trajati taj postupak, šest mjeseci ili godinu dana, predsjednik Barišić je rekao kako se ne zna točno.

Kad sve to bude spremno, kreće se s prodajom dionica u maksimalno četiri kruga.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider