Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žele izbaciti Rumunje

Dva velika pojačanja Dinama: Napadač Uniteda i Ognjen Vukojević!

Uoči utakmica s rumunjskim Petrolulom Dinamo je doveo pojačanje za vrh napada.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Angelo Henriquez, 20-ogodišnji čileanski napadač, novo je pojačanje Dinama, u kojeg je došao na posudbu iz Manchester Uniteda.

Prošlu sezonu Henriquez je proveo na posudbi u Zaragozi, a prije toga je igrao za Wigan, s kojim je 2013. osvojio FA kup, nokautiravši u finalu Manchester City. Manchester United ga je kupio nakon sjajnih igara u dresu Universidad de Chilea i mladoj reprezentaciji svoje domovine. United ga je platio oko pet milijuna eura, a Henriquez je u međuvremenu upisao tri nastupa i zabio dva pogotka za reprezentaciju Čilea.

"Sretan sam zbog dolaska u Dinamo, želim s klubom napraviti dobre stvari. Imam puno motiva, želim se dokazati i nadam se prilici. Želim pomoći da uđemo u skupinu Europa lige", najavio je nakon potpisa ugovora 20-ogodišnji Čileanac.

Trener Modrih Zoran Mamić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Dinamo, nakon Danija Olma iz Barcelona, doveo još jednog talentiranog igrača iz svjetskog giganta: "Vjerujemo da se radi o pravom pojačanju. Sretni smo što smo uspjeli dogovoriti njegov dolazak u Dinamo, velika je to stvar za nas, ali i hrvatski nogomet jer se ovakvim transferima diže rejting i klubu i ligi i hrvatskom nogometu općenito", izjavio je Mamić.

Osim Henriqueza, u Dinamo stiže i Ognjen Vukojević! Bivši hrvatski reprezentativac do kraja sezone bit će na posudbi u Dinamu iz kijevskog Dinama, a budući da mu u ljeto 2015. ističe ugovor, Modri će ga moći angažirati za daljnju suradnju kao slobodnog igrača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider