Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ništa od spektakla

Dinamo će tražiti odgodu derbija na Poljudu: 2013. protiv Rijeke to nije učinio

Kako smo i ranije najavljivali, čini se kako će se derbi Hajduk – Dinamo ipak odgoditi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada je ždrijeb nove sezone Prve HNL već u 2. kolu donio najveću utakmicu hrvatskog nogometa, nije dugo trebalo da shvatimo kako se nedjeljna utakmica Hajduk – Dinamo na Poljudu vjerojatno neće igrati.

Utakmica je predviđena za ovu nedjelju jer Hajduk igra u četvrtak uzvrat 2. pretkola Europske lige protiv Iasija, dok Dinamo može igrati u utorak ili srijedu, kada su termini za pretkola Lige prvaka. Naravno, računamo kako će Modri obraniti 2:1 prednost iz Skoplja. No, u Dinamu su nam rekli kako će njihov termin prve utakmice 3. pretkola s imenjakom iz Gruzije biti utorak.

To znači da je između termina derbija i 3. pretkola 48 sati. Jasno je kako će zbog toga hrvatski prvak tražiti odgodu derbija, jer je nije baš logično da igraju dvije utakmice u tri dana. E sad, pitanje je li klub iz Maksimira tražio od UEFA-e da igra u srijedu umjesto utorka.

Prije tri godine Dinamo ipak igrao s Rijekom

Također, zanimljivo je kako se identična situacija dogodila 2013. godine, samo što je u pitanju bila utakmica s Rijekom na Kantridi. Tog 28. srpnja igrali su Rijeka - Dinamo, a dva dana kasnije na Maksimiru Dinamo i Šerif. Zašto će u slučaju Hajduka tražiti odgodu, to je pitanje za čelnike Modrih.

Odluka o mogućoj odgodi derbija mogla bi biti poznata sutra kada Modri i službeno podnesu zahtjev HNS-u. U Splitu će sigurno biti nezadovoljni jer je to prilika da u ljetnoj sezoni napune Poljud i dobiju značajnu financijsku injekciju od prodaje ulaznica što je vrlo važan faktor u financiranju splitskog kluba.

Na Poljudu su se nadali kako bi nakon pobjede u Vinkovcima i eventualnog prolaska u 3. pretkolo, navijači masovnim dolaskom na derbi malo popunili praznu blagajnu.

Možda će najsretniji takvim raspletom biti, karikiramo, poljudski travnjak koji je opet zadobio velika oštećenja zbog Ultra festivala, no ovaj put nešto manja jer su partijaneri skakali po njemu dva umjesto tri dana.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider