Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
povratak u prvu ligu

Hajduk slavio u Vinkovcima protiv Cibalije, obje ekipe ispraćene pljeskom

Hajduk je rezultatom 2:0 pobijedio Cibaliju u posljednjoj utakmici 1. kola nove sezone HNL-a.

Cibalia i Hajduk posljednji su krenuli u novu sezonu, a susret u Vinkovcima završio je slavljem gostiju koji su s 2:0 odnijeli sva tri boda. Nije Splićanima bilo lako jer domaćin je bio itekako borben u svojem povratku u prvu ligu nakon tri sezone.

Hajduk je sretno, ali na kraju ipak zasluženo slavio golovima Tome Bašića iz 18. minute i Zvonimira Kožulja koji je utakmicu riješio lijepim prvijencem bijelom dresu i to u sudačkoj nadoknadi nakon briljantne asistencije Nikole Vlašića petom.

Imala je Cibalia svojih šansi, posebno oko 70. minute kada su Ćosić i Pejić dva puta izbijali loptu praktički s crte. Na kraju oni svoje prlike nisu zabili, dok Splićani jesu barem dvije. Zbog svega su domaći navijači pljeskom ispratili svoje igrače u svlačionicu, baš kao i gostujući koji su burno proslavili pobjedu s mladom momčadi Hajduka.

Marijan Pušnik izveo je na teren kombinirani sastav s čak šest izmjena u odnosu na utakmicu prošlog četvrtka u Rumunjskoj. Riskirao je zbog europske utakmice na startu prvenstva, baš kao njegovi prethodnici Burić i Tudor prošlih godina, ali se na kraju rizik isplatio jer je odmorio Sušića, Kalinića, Nižića, Ohandzu, Juranovića, Milića i ostale uoči uzvrata protiv Rumunja za četiri dana na Poljudu (ili Dugopolju, odluka će biti poznata u utorak kad se vidi stanje travnjaka nakon Ultre).

Radujete li se početku nove HNL sezone?

Ukupno glasova:

Hajduk se pobjedom u 1. kolu pridružio Rijeci, Slavenu, Dinamu i Osijeku koji su također upisali pobjede. Dinamo je odigrao ranije tijekom dana i slavio protiv Lokomotive.

Za razliku od prve četiri utakmice 1. kola, u Vinkovcima se okupilo čak četiri tisuće gledatelja, što je otprilike isto koliko u Koprivnici, Puli, Parku mladeži i Maksimiru zajedno.

Spomenimo i kako su u prvom dijelu utakmice Ultrasi i Torcida zajedno vrijeđali prvo HNS, a potom i Zdravka Mamića i to na način da jedna tribina skandira drugoj. Ono što je pomalo sve začudilo je gromoglasni pljesak cijele zapadne tribine što je pokazatelj da nisu samo hrvatske navijačke skupine nezadovoljne stanjem u hrvatskom nogometu.

Ultrasi su na početku utakmice razvili transparente na kojima je pisalo: ''Što nas čini nesretnim. Z.M & HNS'' i ''Dok je tako, bit će i ovako…'' uz naopako okrenuti legendarni transparent vinkovačkih navijača koji je prije visio na ogradi na svim utakmicama hrvatske reprezentacije.
 

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider