Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
takav skor nema nitko

Dinamo nastavio 'povijesni' niz, prazan Maksimir na povratku Cice

Hrvatski prvak Dinamo svladao je na Maksimiru Lokomotivu rezultatom 3:1.

Dinamo se u 1. kolu nove sezone HNL-a pridružio Rijeci, Osijeku i Slaven Belupu s osvojenim punim plijenom. Na Maksimiru je s 3:1 pobijeđen 'najdraži protivnik', klub uskom povezan sa svojim današnjim domaćinom koji mu redovno na posudbu šalje velik broj svojih nogometaša. Možda zato nikoga previše ne čudi što je ovo bila 21. pobjeda Dinama od 22 međusobne utakmice s Lokomotivom.

Bio je to ujedno i povratak Zlatka Kranjčara na Maksimir nakon što je posljednji put na klupi Dinama bio davne 1998. godine. Nažalost, ni povratak Cice ni jeftine karte (10, 20 i 30 kuna plus besplatna kabanica) koje su se mogle dobiti i kupnjom jednih novina, nisu na Dinamovu premijeru u novoj sezoni donijeli povratak navijača kojih se okupilo tek koja stotina.

Soudani i Hodžić poništili iznenađenje

Lokomotiva je čak i povela pogotkom Ivana Fiolića u 16. minuti, ali već u 28. minuti sjajni Soudani poništava iznenađenje gostiju. Do kraja prvog dijela Armin Hodžić donosi Modrima prednost u 44. minuti, a isti igrač povećava na 3:1 u 54. minuti utakmice.

U 62. minuti iz igre je izašao Marko Pjaca kojeg su malobrojni gledatelji na Dinamovoj ovosezonskoj premijeri pozdravili velikim pljeskom. I on je uzvratio na isti način i tako na neki način pokazao kako mu je ovo možda i posljednja utakmica u plavom dresu. Transfer u Juventus je pred realizacijom i vidjet ćemo napušta li ubrzo Pjaca Maksimir.

Dinamo već u srijedu dočekuje skopski Vardar u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka, a iz Makedonije ima odličan rezultat, pobjedu 2:1. Lokomotiva pak u četvrtak dočekuje finski Rops s kojim su odigrali 1:1 na samom sjeveru Europe.

Radujete li se početku nove HNL sezone?

Ukupno glasova:


 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider