Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Oni su favoriti, ali..."

Bjelica veliki optimist: "Niko Kovač mi je puno pomogao, možemo pobijediti Benficu!"

Dinamo i Benfica igraju u četvrtak prvu utakmicu osmine finala Europske lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči utakmice Dinamo - Benfica, prvog od dva ogleda u sklopu osmine finala Europske lige, na konferenciji za medije u Maksimiru govorili su trener Nenad Bjelica i napadač Bruno Petković, napadač čija razmišljanja možete pročitati OVDJE.

Kakav je osjećaj i gdje ćete gledati utakmicu s obzirom na suspenziju?

"Osjećaj je odličan, gledajući svoju momčad svakodnevno mogu samo imati takav osjećaj. Bit ću tu i gdje prošli put, samo s desne strane. Delegat mi je dozvolio da tu mogu biti tako da ćete me vidjeti tu na ovim stepenicama, od tamo ću gledati utakmicu."

"Nećemo se prilagođavati Benfici"

Benfica je puno mijenjala način igre. Smatrate li da će vam to stvoriti određene poteškoće?

"Mijenjala ili ne, sigurno će nam napraviti probleme jer je Benfica vrhunska momčad. Isto ono što oni rade u Europi to mi radimo u hrvatskom prvenstvu, puno rotiramo, a to mogu samo ekipe koje imaju veliki i široki kadar. Ne mislim da će nam to biti otežavajuća okolnost, jer vidjeli smo njihove zadnje dvije utakmice, protiv Galatasarayja i Porta."

Dinamo se dosad nije prilagođavao nijednom protivniku, ali Benfica je najjači protivnik ove sezone. Hoće li ovaj put doći do malog odstupanja s obzirom na snagu Benfice?

"Neće."

"Oni su veliki favoriti"

Kad ste izvukli Benficu, rekli ste da Dinamo nitko ne može otpisati. Sad kad ste ih gledali uživo, smatrate li i dalje da je Benfica favorit i koliko vjerujete u svoju momčad?

"Mislim da je Benfica veliki favorit, međutim mislim da su naše šanse isto jako velike, iz tog razloga što vjerujemo u sebe, u naše igrače i naš rad. Vjerujem da s maksimalnom razinom koncentracije i talenta možemo poraziti takvog protivnika kao što je Benfica."

Kako držite igrače na tlu, da ne polete?

"Najvažnije je da sam ja na zemlji, onda to i oni osjete. Nekad se dogodi da netko poleti, što je i normalno, ali mislim da su ovi dečki fokusirani na rad i ono na terenu. Ne opterećujemo ih nešto previše s protivnikom, želimo da odrade na terenu ono što odrađuju na terenu kroz cijelu sezonu. Puno razgovaramo, to su mladi dečki i treba im biti pri ruci. Imamo dobar stožer koji svemu tome pripomaže."

Bilo je ove sezone u Europi trenutaka gdje ste iskontrolirali protivnika, ali bilo je i situacija s onim žutim minutama, poput Young Boysa ili u Plzenu.

Bjelica se čuo s Nikom Kovačem

"Što se tiče žutih minuta, imaju ih svi klubovi na svijetu, tako da nismo mi nikakva iznimka. Svima se to događa, vjerujemo da ćemo uspjeti zadržati nivo koncentracije tijekom svih 90 minuta. Na ovom nivou se to događa. Bili smo perfektni protiv Viktorije Plzen svih 90 minuta u uzvratu, nadam se da ćemo biti i sutra."

Rekli ste da ćete se čuti s Nikom Kovačem. Što vam je on rekao za Benficu?

"Prije svega bih mu se htio zahvaliti na pomoći i zaželjeti sve najbolje u uzvratu s Liverpoolom. Naravno da vam neću reći o čemu smo pričali, ali jako mi je pomogao sa svojim informacijama, iako je to bila neka druga Benfica, drugi trener, drugi igrači. Neke informacije su mi jako dobro došle, ali ne mogu ulaziti u detalje." 

Za kraj je dodao...

"Dobra forma, dobar trener, individualna kvaliteta, nemoguća tranzicija u svim fazama igre, ali vjerujem da mi možemo biti bolji. Doviđenja!"

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider