Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
katastrofa od čovjeka

VIDEO Kapetan Rome sramotno izvrijeđao Mandžukića

Kapetan Rome verbalno je napao Marija Mandžukića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada su nogometni derbiji u pitanju ništa ne može proći bez manjih incidenata. Izuzetak nije bio ni veliki talijanski derbi Juventusa i Rome, koji je u 77. minuti susreta presudio Paulo Dybala.

U spomenutom incidentu sudjelovao je hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić, kojeg je verbalno napao kapetan Rome Daniele De Rossi. Njih su dvojica bili u borbi za jednu loptu kod Rominog šesnaesterca, sudac je presudio u korist De Rossija, nakon čega je Mandžukić tražio objašnjenje od glavnog djelitelja pravde.

De Rossiju se nije svidjela Mandžukićeva gesta, pa mu je poručio:

"Muto, zingaro di merda".

To bi u prijevodu značilo 'šuti govn.... cigane'. Ovakav jezik je svakodnevnica u nogometnom svijetu i ovakvih slučajeva ima jako puno. No uistinu žalosti kada se pred brojnim kamerama ovako izražavaju ljudi koji bi djeci trebali biti uzor u nogometnom sazrijevanju...

Ono što je jednako ružno u cijeloj ovoj priči je činjenica da je i trener Rome, Luciano Spalletti, podržao ovakvo ponašanje De Rossija, te šaljivo izjavio da će ga naučiti da idući put prekrije rukom usta kada nekog vrijeđa.

Spomenimo i kako je Juventus u derbiju ostvario i 11. uzastopni trijumf u prvenstvu, dok je Roma već četiri kola u nizu bez pobjede. U zadnjih devet kola Roma je pobijedila samo jednom. Nakon kiksa Intera na vrhu se iskristalizirala borba Napolija i Juventusa u kojem vodeći Napolitanci imaju dva boda prednosti.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider