Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatne priče

De Gea nije jedini, a sve ovo ne može biti slučajno: 'Van Gaal je šu...!'

I prije španjolskog vratara Louis van Gaal je znao biti na ratnoj nozi s velikim zvijezdama u svlačionici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok traje povuci potegni na relaciji Louis van Gaal - David De Gea, podsjećamo na ostale nogometaše svjetske klase s kojima Nizozemac nije funkcionirao najbolje.

"Van Gaal se ponaša poput Hitlera prema svim brazilskim igračima, arogantan je i ima problem", upozoravao je Giovanni, nekoć veliki talent koji u Barceloni kod Van Gaala nikad nije dobio pravu šansu.

U prilog njegovim riječima ide i 'slučaj Lucio', kojeg je Van Gaal dok je bio u Bayernu prodao u Inter s kojim je u prvoj sezoni osvojio Serie A i Ligu prvaka.

"Van Gaal me je povrijedio više nego itko ikad u nogometu", oglasio se Brazilac nakon odlaska iz Bavarske.

U svom prvom mandatu u Barceloni Van Gaal je bio taj koji je protjerao Hrista Stoičkova iz kluba zbog čega bugarski velemajstor na spomen njegova imena danas kaže: "Nemam nikakvog respekta prema njemu, on je kao osoba smeće."

Franck Ribery je idući na popisu - u sezoni 2009./2010. bio je ponajbolji igrač Bayerna na putu do dvostruke krune i finala Lige prvaka, ali nikako nije legao Nizozemcu: "Imali smo problema u komunikaciji, on je bio takav da nije previše mario za to kako se zapravo izgovaraju naša imena, nije uopće imao namjeru to naučiti."

Zlatan Ibrahimović i Louis van Gaal - e, to nije moglo dobro završiti. Dok je genijalni Ibra žario i palio u dresu Ajaxa, Van Gaal je, tada kao tehnički direktor kluba, sugerirao treneru Ronaldu Koemanu da ga stavlja na teren samo u utakmicama Lige prvaka. Bilo je to u vrijeme dok se Ajax borio za naslov u domaćem prvenstvu, a Ibrahimović je, nakon što je to doznao, naprosto poludio.

"On je jedan pompozni šupak", napisao je u svojoj autobiografiji.

Nije Van Gaal štedio ni svoje sunarodnjake - Robin van Persie je ovog ljeta morao napustiti Manchester United i otići u Fenerbahče nakon što mu Van Gaal nije dao dozvolu da formu održava makar igrajući i za rezerve Crvenih vragova, a Marku van Bommelu je oduzeo kapetansku traku u Bayernu.

Iako je Luca Toni pružao odlične partije u dresu Bayerna, niti njega Van Gaal nije štedio. Za vrijeme jedne večere u klupskom restoranu Nizozemac je uočio da Talijan sjedi pogrbljeno, prišao mu je i povukao ga za uši.

"Način na koji Van Gaal tretira igrače je nenormalan i nedostojan ljudske razine."

Na koncu, još dva slučaja iz Barcelone...

Brazilac Rivaldo je jedno vrijeme bio najbolji igrač na svijetu dok je nosio dres katalonskog ponosa. Stvari su otišle u krivom smjeru kad je Rivaldo Van Gaalu na jednom treningu dao do znanja kako bi njegova igračka kvaliteta više mogla doći do izražaja ukoliko umjesto na lijevom krilu zaigra na poziciji polušpice, iza napadača. Posljedica? Van Gaal ga je umjesto na željeno mjesto poslao na klupu duže vrijeme, Barcelona je ostala bez naslova, a uslijedilo je slavlje u katalonskim medijima kad je iz kluba priopćeno kako je Nizozemac dobio otkaz.

Uz Van Persieja najrecentniji primjer je Victor Valdes. Van Gaal ga je u Barceloni promovirao u prvog vratara da bi ga prije odlaska iz kluba vratio natrag u B ekipu. Valdes je tada odbio trenirati, a ponovno se primio posla nakon što je Van Gaal potjeran. Prije nekoliko mjeseci Van Gaal ga je doveo u Manchester United gdje pored Davida De Gee nije mogao dobiti pravu šansu, ali ne dobiva ju ni sad kad De Gea sjedi na tribinama jer brani novopridošli Argentinac Sergio Romero.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider