Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samo ljubav...

David protiv Golijata u 'plavom paklu': Bez plaće i gazde napravili čudo!

U utorak (19. svibnja) ih očekuje najveća utakmica u mladoj povijesti kluba...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vinkovci imaju u Hrvatskoj i šire dobro znanu Cibaliju, ali i manje poznatu Aureliju, koja je na dobrom putu da postane novi kultni vinkovački klub. Oba kluba dobili su ime po antičkom, rimskom imenu Vinkovaca - Colonia Aurelia Cibalae - jednom od najdulje neprekidno naseljenih gradova u Europi, u kojem su rođena dva rimska cara, Valentinijan I.(364.-375.) i Valens (364.-378.).

Okršaj u Domu sportova: BBB-i nose Futsal Dinamo u Prvu ligu!

Radi se o malonogometnom, točnije futsal klubu koji je osnovan tek prije dvije godine, a već se bori za ulazak u Prvu malonogometnu ligu. Aureliju u utorak (19. svibnja) očekuje najveća utakmica u mladoj povijesti kluba. U zasigurno rasprodanoj maloj dvorani Doma sportova (20 sati) u drugom kolu doigravanja za Prvu ligu očekuje ih MNK Futsal Dinamo…

David protiv Golijata u 'plavom paklu'

„I 'plavi pakao' koji će stvoriti Bad Blue Boysi. Bit će to obračun Davida i Golijata“, šali se kapetan i ujedno trener vinkovačke momčadi Ivan Pinter (32).
„Igrat ćemo protiv Šokote, Franje, Capara, Purgara i ostalih poznatih imena. Bit će to istinski doživljaj za našu mladu momčad, ali i golemi izazov. Dinamo je veliki favorit, no mi se nećemo tako lako predati“, poručuje Pinter koji je najstariji igrač kluba i jedini koji je okusio Prvu ligu igrajući za MNK Osijek.

Značajnu ulogu u stvaranju kluba odigrao je Ivica Lovrić, poznatiji kao „Loki“ (47), bivši voditelj kluba i pomoćni trener, sportski entuzijast dobro poznat u Vinkovcima, posebice u Radićevom bloku, vinkovačkom radničkom kvartu poznatom po osebujnim likovima i žestokim momcima, istaknutim braniteljima, uspješnim ljudima u mnogim sferama javnog života pa i vrhunskim sportašima. U tom kvartu je, recimo, odrasla jedna Snježna Petika, najbolja hrvatska rukometašica svih vremena i jedna od najboljih na svijetu, pa jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa, Marko Dabro, koji je u najskupljem transferu u povijesti Cibalije prešao u veliku Fiorentinu, a brigu o njegovoj karijeri osim, naravno, oca vodi i poduzetna majka Slađana, 'Lokijeva' susjeda i dobra prijateljica.

„Mi smo potpuno amaterski klub, financiramo se gotovo isključivo iz vlastitih džepova, tek tu i tamo uleti kakva donacija, sponzor… Igramo i radimo u kubu samo iz ljubavi prema nogometu. Eto, pokazali smo da se i bez novca može napraviti gotovo pa malo čudo“, ističe „Loki“ dodajući kako su svjesni teške gospodarske situacije u Vinkovcima pa i ne očekuju neku veću pomoć Grada, ali poneka kuna ipak bi dobro došla, jer klub je napravio lijepu reklamu gradu, a i privatnih sponzora bi moglo biti više…

Igraju zbog prijatelja i legende kvarta

„Za Aureliju igraju isključivo dečki iz grada, samo kapetan živi i radi u Vukovaru, ali i on je Vinkovčanin. Imamo i pomladak. Juniori su ove sezone osvojili četvrto mjesto u Hrvatskoj“, kaže dobri duh kluba koji „povlači konce iz sjene“, analizira utakmice i savjetuje mladce Aurelije. „Loki“ neće na put u Zagreb. Ljetos ga je zadesio težak moždani udar, dobro se oporavlja, ali još uvijek nije spreman za dugačka putovanja.

„Zbog njega nam je najviše drago što smo bili prvaci regije Istok i plasirali se u doigravanje. Igrat ćemo za 'Lokija' i u Zagrebu. On ima velike zasluge u stvaranju kluba. Kad uzmete u obzir u kakvim uvjetima radimo, već smo napravili jako puno“, kaže kapetan kluba i podcrtava.

Poziv Vinkovčanima i Ultrasima: Podržite nas u Domu sportova

„Nije nam cilj plasman u Prvu ligu, nemamo mi potrebnih sredstava. Za Prvu ligu treba barem tristotinjak tisuća kuna, a to je novac o kojem možemo samo sanjati. Postupno gradimo klub, najvažniji nam je rad s mladima. Naši uspjesi nisu ostali nezapaženi, sve više djece upisuje se u klub. Otvoreni smo i za suradnju s Cibalijom. Nogometni klubovi širom svijeta prakticiraju vježbanje igrača kroz futsal. Najpoznatiji je primjer Barcelone koja odigrava mnoge akcije kao u malom nogometu. To nije slučajno“, upozorava Pinter.

Aurelija će imati navijačku podršku u Domu sportova.
„Očekujemo dolazak naših studenata ili Vinkovčana koji žive i rade u Zagrebu. Naravno da smo svi u momčadi navijači Cibalije, među nama ima i Ultrasa. Neki prijatelji će potegnuti do Zagreba. Ipak igra vinkovački klub, a bit će paklena atmosfera. To pravi Ultrasi ne propuštaju“, zaključio je Pinter s pozivom čuvenoj vinkovačkoj navijačkoj skupini koja zbog Cibalije i hrvatske reprezentacije poteže i na kraj svijet, a gdje neće do Zagreba…

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider