Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'ushićen sam'

David De Gea stavio potpis na novi ugovor s Manchester Unitedom

Španjolski reprezentativni vratar David De Gea potpisao je novi četverogodišnji ugovor s Manchester Unitedom, s mogućnošću produženja za još jednu godinu, objavio je klub na svom službenom internetskom portalu (www.manutd.com)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tako je završena priča koja se cijelog ljeta povlačila po medijima, a koja je trebala rezultirati prijelazom 24-godišnjeg vratara u Real Madrid. No, taj se transfer na kraju nije dogodio, jer su se sve zainteresirane strane prekasno dogovorile o detaljima pa potrebna dokumentacija nije na vrijeme dostavljena u ured španjolske nogometne lige.

De Gea je na Old Trafford stigao 2011. godine, a prema novom ugovoru tu bi se mogao zadržati sve do ljeta 2019. godine. Dosada je nastupio u 175 dvoboja za Manchester United, sudjelovao u osvajanju naslova engleskog prvaka 2013. godine te dvaput osvajao nagradu za najboljeg klupskog igrača.

"Ushićen sam što započinjem novo poglavlje u svojoj karijeri kao igrač Uniteda. Uvijek sam uživao igrajući sa sjajnim suigračima i pred našim fantastičnim navijačima. Manchester United je poseban klub, a Old Trafford idealno mjesto za moj daljnji razvoj", izjavio je De Gea u službenom priopćenju kluba, iako je još prije desetak dana činio sve kako bi odjenuo dres Reala.

"Oduševljen sam što je David potpisao novi ugovor. On je jedan od najboljih svjetskih vratara. Vrlo sam zadovoljan što će biti dio momčadi u sljedećim godinama. Njegov je doprinos našim rezultatima bio velik i bio je naš najbolji igrač u protekle dvije sezone. Vrlo je mlad za vratara i pred njim je još mnogo uspješnih godina", zaključio je menadžer Uniteda Louis van Gaal.

Financijski detalji ugovora nisu objavljeni, a mnogi vjeruju da je novi ugovor napravljen iz razloga da se promijeni odštetna klauzula koju ima španjolski vratar, te da će ga Real Madrid dovesti idućeg ljeta. No već smo navikli na ovakve priče...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider