Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kud ide taj nogomet

Dva najveća promašaja Reala ikad: Platili ga kao Modrića, a gori je i od slavne "srpske stijene"

Nakon ispadanja u Kupu kralja, Real Madrid nalazi se u očitoj krizi igre i rezultata...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Vigu se rasplinuo još jedan „kraljevski san“ o „trostrukoj kruni“, koju Real nikada nije osvojio i tako je žarko želi, jer Barcelona ih ima ne jednu, nego dvije, i to jedina u Europi.

Svlačionici Reala „prekipjelo“: Ovo su razlozi Ronaldove „impotencije“ i očitog pada

„Trostruka kruna“ jedno je od rijetkih dostignuća koje nedostaje Realu u njegovoj tiari najvećeg kluba na svijetu.

Iako se u madridskim medijima sporadično može čuti, kao jeftino opravdanje, kako je Kup kralja nebitno natjecanje i da nije važno što je Real ispao, Zinedine Zidane oštro je demantirao takve zaključke.

Osim toga, Real je „kraljevski klub“, a natjecanje nosi ime Kralja, tako da je sve jasno. Cristiano Ronaldo prekinuo je kratki golgeterski post, ali uzalud mu atraktivan gol iz slobodnog udarca kada u momčadi Reala ima toliko indisponiranih pa i zalutalih suigrača, iako se mora reći da ni Portugalac nije blistao, opet je promašio neke izgledne šanse i iskazao poslovičnu sebičnost.

Kao nekoć Predrag Spasić

Danilo kao nekoć Predrag Spasić. S obzirom koliko je plaćen, Brazilac je vjerojatno najgore „pojačanje“ Reala u posljednjih tko zna koliko godina. Možda i dva i pol desetljeća, tamo sve do Spasića koji je svojevremeno u jednom serijalu Marce završio na vrhu liste „najgorih pojačanja u povijesti španjolske lige“. U nekom novom serijalu Danilo bi mu mogao opasno zaprijetiti.

U jeku najvećih kritika Brazilac je zabio još jedan antologijski autogol. Teško da može u gore vrijeme. Napadaju ga sa svih strana, a on još na požar baci amper benzina. Onaj autogol u Sevilli prošao je ispod radara, jer je Real u prvoj utakmici osigurao značajnu prednost pa nije bio presudan, ali ovaj bi mu mogao biti koban, kao što je Spasiću bio koban autogol u najgore vrijeme i na najgorem mjestu, u „el clasicu“.

Perezov veliki promašaj

Ne znamo je li se Florentino Perez kao nekoć Ramon Mendoza spustio u svlačionicu i pitao Danila koliko mu je Real dužan da ga isplati u komadu te da ima slobodne papire i može otići gdje god hoće, ali nešto slično moglo bi mu se uskoro dogoditi.

Iako je od prvog dana i komičnog mu predstavljanja, na kojem nije mogao zadržati loptu u zraku dvije-tri sekunde, bilo jasno da je Brazilac „mačak u vreći“, što smo već tada nedvosmisleno i napisali, da ne bi bilo kako naknadno prosipamo pamet, Perez je gurao Danila unatoč tomu što je iz utakmicu u utakmicu demonstrirao da jednostavno nije igrač za Real.

Odvaljen kao od stijene, impresivnih fizičkih gabarita, ali skromnog tehničkog i taktičkog znanja. Baš kao i nekoć stasiti Kragujevčanin Spasić, jednog vrijeme stoper Partizana i jugoslavenske reprezentacije, koji je u Real došao za tada dostave velike novce, odigrao dvadesetak utakmica i nestao bestraga. Teško da se netko može sjetiti gdje je kasnije igrao, no, u biografiju mu piše da je igrao za Real pa nek' se drugi misle.

Slična sudbina mogla bi zadesiti i Danila, reprezentativca Brazila, da tragikomedija bude veća i dokaz na što je Brazil spao. Takvi se nekoć ne bi mogli približiti brazilskoj reprezentaciji ni na treningu. I sve bi to za Pereza bila samo tek gorka epizoda da nije ulupao u Danila tridesetak milijuna eura. Po nekim izvorima 31.5, po drugim 34, vjerojatno s bonusima, no u biti je svejedno, obje cifre su goleme.

Real platio Danila kao i Modrića

Ispada da je Danilo stajao Real otprilike koliko i Luka Modrić. Sada bismo mogli napisati, eto što vam je današnji nogomet, ali događalo se i ranije, slučaj Spasića eklatantan je primjer, no ipak puno, puno rjeđe nego danas. Jer, mnogi veliki pa i najveći klubovi danas se prepuni razno-raznih „danila“ i njemu sličnih, koji su plaćeni silne milijune, a u biti su skromnog znanja.

Madridski mediji oštro napadaju Zinedine Zidanea i spočitavaju mu što ga je uopće uvodio, jer, kažu, bolje je igrati bez desnog beka nego s Danilom. Mogao je Zidane sastaviti momčad u nekoj drugoj formaciji, recimo 3-5-2, pa Danila ostaviti na klupi, ali čini se da Zidane mora slušati Pereza, koji pošto poto želi rehabilitirati Brazilca ne bi li nekako vratio barem dio uloženih sredstava. No, što se više koprcate u živom blatu, sve više tonete. Slično je i s Perezom. Što više inzistira na Brazilcu, to zajedno s njim sve više tone u očima navijača.

No, nije Danilo jedina slaba karika trenutačnog Reala, on ne bi ni igrao da je Carvajal zdrav. Možda je Danilo najlošiji igrač ovog Reala, ali Real ne gubi zbog Danila. Ili samo zbog Danila. Ne, to nikako.

Benzema kao na pikniku

Cristiano Ronaldo nije u formi, ali mnogi nisu u formi. Što reći za, primjerice, Karima Benzemu? Francuz igra očajno, nema ga nigdje, ni na mapi. Benzema važi za tehnički dotjeranog i kombinatornog igrača, ako mu već realizacija po običaju šteka, ali na utakmici sa Celtom imao je drugu najlošiju predaju. Pogađate, jedini gori bio je Danilo.

Benzema je izgledao toliko indolentno i bezvoljno da se doimao kao da je na pikniku. Možda je ova utakmica naznaka da bi i on mogao na ljeto spakirati kovčege. Spekulira se da Perez priprema rekonstrukciju momčadi. Čini se da će provjetravanje biti dosta temeljito, jer očito je da Real treba određene promjene, čak i ako osvoji titulu prvaka, a ako ne osvoji, Perezova metla mogla bi mnoge pomesti, bez obzira koliko su stajali i koliko će Real na njima izgubiti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider