Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'On je Einstein'

Dani Alves usporedio Pepa i Mourinha te otkrio tko ga najviše živcira

Dani Alves je usporedio Pepa Guardiolu i Josea Mourinha...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaš Barcelone i brazilske reprezentacije Dani Alves otkrio je medijima koji ga je igrač živcirao više od svih s kojima se susreo u svojoj bogatoj karijeri.

No, ne tako da mu je zaista dizao živce svojim ponašanjem, već tako što mu je protiv njega bilo najteže igrati.

"Igrao sam protiv mnogo igrača, ali James Milner je sigurno najdosadniji. On ti je uvijek iza leđa, stalno te prati. Vrlo je teško igrati protiv njega, bez obzira igrao on u obrani ili napadu. Baš te može jako živcirati", rekao je

Brazilac je u razgovoru za The Times prokomentirao i trenerske sposobnosti Pepa Guardiole, trenutačnog trenera Bayerna koji će na ljeto preuzeti Manchester City, a najveće je uspjehe ostvario na klupi Barcelone.

„Njegova je tajna u tome što stvari vidi na drugačiji način. On je nogometni Einstein, uvijek traži novi izazov, a to će dobiti u Cityju. Odlazi tamo gdje će moći donijeti svoju nogometnu 'revoluciju'“, kaže Alves.

„Mislim da će Engleska biti idealna za njega. Pep voli dobru organizaciju, dobru momčad i klub, da sve ide kao podmazano, a to će dobiti u Premierligi.“

Čini se da će Guardiola u Engleskoj opet imati okršaje sa Joseom Mourinhom, koji će prema svemu sudeći na kraju sezone zamijeniti Louisa van Gaal na mjestu menadžera Manchester Uniteda.

„To je dobro za nogomet. Imaju različitu filozofiju, ali nogometu su potrebne drugačije vizije. Obojici je zajedničko što traže visoki intenzitet, imaju snažnu osobnost i time daju poseban začin utakmicama“, zaključio je Alves.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider