Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A sad vodi United...

Prije točno 20 godina pisao je povijest: Ušao s klupe i zabio četiri gola za 10 minuta!

S Crvenim vragovima niže dobre rezultate, a kao napadač je bio zlatna zamjena.

Solskjaer protiv Nottinghama 1999. (Screenshot: YouTube)

Devet pobjeda i jedan remi, to je učinak kojeg potpisuje Ole Gunnar Solskjaer otkako je sjeo na klupu Manchester Uniteda.

Norvežanin je sa sobom donio neke nove ideje i na Old Traffordu potpuno okrenuo atmosferu na pozitivu. Više nema svađi i podjela kao što je to bio slučaj dok je Jose Mourinho bio na klupi.

Kao igrač Solskjaer je bio poznat kao zlatna rezerva Sir Alexa Fergusona i redovito bi, ulazeći s klupe, postizao golove i rješavao utakmice.

A na današnji dan prije 20 godina napravio je nešto nevjerojatno - ušao je s klupe i postigao četiri gola!

Manchester United je gostovao kod Nottingham Foresta, kluba poznatog po tome što je jedini na svijetu koji ima više kontintentalnih nego nacionalnih naslova prvaka (1978. su bili prvaci Engleske, a 1979. i 1980. prvaci Europe).

Bilo je to doba kad je ona veličanstvena Unitedova generacija pod vodstvom Sir Alexa Fergusona bila na vrhuncu, te 1999. su osvojili i Premierligu i Ligu prvaka, a na gostovanju kod Nottinghama pobijedili su s nevjerojatnih 8:1.

Ušao je u igru u 72. minuti umjesto Dwighta Yorkea, kad je pitanje pobjednika već bilo riješeno, ali vlastiti killerski instinkt kojeg je imao nije mu dozvoljavao da odigra opušteno. Trsio se i on i suigrači koji su igrali u ludom ritmu, pa je Solskjaer do kraja dvoboja postizao golove u 80., 88., 90. minuti te još jedan u sudačkoj nadoknadi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider