Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bitka na Camp Nou

'Dan D' za City: Agüero i društvo spašavaju najbogatiju ligu svijeta od sramote

Za Manchester City srijeda je 'Dan D', jer ispadanje iz Lige prvaka značit će da je ovo bila ne samo neuspješna sezona za aktualnog prvaka Engleske, nego i kompletan engleski nogomet koji bi već sada mogao ostati bez predstavnika u Ligi prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U domaćem prvenstvu Chelsea bježi Cityju šest bodova i ima utakmicu manje, protiv posljednjeplasiranog Leicestera, i teško je očekivati da će Mourinhova ekipa ispustiti takvu prednost. Zato u srijedu na Camp Nou u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka Manchester City mora nadoknaditi poraz 1-2 kako bi 'ostao na životu' i donekle spasio sezonu, jer teško će ponovno biti prvak Engleske.

Iako ih je u prvom susretu sa dva gola potopio Luis Suarez, u engleskom klubu najviše se boje Messija, koji nakon novogodišnjih praznika ponovno igra u odličnoj formi.

"Messi je najbolji na svijetu i može sam odlučiti utakmicu, ali ako zaustavimo one koji ga opskrbljuju loptama, Iniestu, Xavija i druge iz veznog reda, onda imamo šanse. Uostalom, kad pogledam igrače koje imamo, znam da možemo pobijediti bilo koga", izjavio je David Silva.

I branič Pablo Zabaleta vjeruje u snagu Cityja.

"Dolazimo s negativnim rezultatom, igramo na njihovom terenu i protiv najboljeg napada na svijetu, ali u nogometu je sve moguće. Imamo igrače koji su u stanju pobijediti na Camp Nou, a Sergio Agüero je bio odličan u prvom susretu i uvijek može napraviti razliku", rekao je Zabaleta.

Prije tri tjedna dvostruki strijelac za Barcelonu bio je Luis Suarez (16, 30), dok je pogodak za City postigao Agüero (69). U 74. minuti City je ostao sa igračem manje jer je crveni karton dobio branič Gael Clichy, a u sudačkoj nadoknadi Messi nije iskoristio penal.

Nakon te utakmice novinari su kritizirali trenera Manuela Pellegrinija što je igrao sa dva napadača, Agüerom i Džekom, smatrajući da je trebao pojačati vezni red. No, Pellegrini je uvjeren da nije pogriješio.

"Nitko ne može imati veći posjed lopte od Barcelone, jer se njihova igra bazira na tome. Nisam pogriješio što sam postavio dva napadača, ali taktičke zamisli su jedno, a njihova provedba na terenu nešto sasvim drugo. Uostalom, Barcelona igra s tri napadača, Real Madrid također", napomenuo je Pellegrini, koji će u uzvratu moći računati na Yayu Tourea, koji nije igrao u prvoj utakmici.

Upravo bi Toure, koji je u Barci proveo tri godine, trebao biti ključna figura Manchester Cityja u uzvratu. Pretpostavka je da će Pellegrini na Camp Nou ipak igrati sa petoricom u vezi i Agüerom u napadu. To bi značilo da će David Silva i Yaya Toure dobiti više slobode u igri, a leđa bi im pokrivali Milner, Fernandinho i Jesus Navas.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider