Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poruka savezu

VIDEO Mišković otkrio koje stvari treba mijenjati u HNS-u i što je s Kantridom

Damir Mišković u zadnje je vrijeme jedna od traženijih osoba u hrvatskom nogometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon derbija između Dinama i Rijeke, Damir Mišković bio je poprilično ljutit te je dao ostavku na svim funkcijama u HNS-u. Međutim, dva dana kasnije povukao je svoju ostavku nakon dogovora s Vrbanovićem.

Reporterka Nove TV Ana-Marija Vuković razgovarala je s njim u srijedu na skupštini Hrvatskog nogometnog saveza.

Prije otprilike dva tjedna bili ste vrlo rezignirani nakon derbija, rekli ste da se povlačite sa svih funkcija u HNS-u, a kasnije ste se predomislili. Zašto?

''Kao prvo, nije zbog derbija ili nakon derbija, nego to traje već duže vrijeme. Neke stvari trebamo bolje napraviti u HNS-u, vidjeli ste danas da je jako puno stvari napravljeno odlično i dobro, ali neke stvari trebao popraviti. I to je bio samo moj signal da neke stvari trebamo vidjeti i napraviti drukčije za hrvatski nogomet. To nema veze ni s Rijekom ni s ičim drugim, to su neke stvari koje ja predlažem već duže vrijeme.''

A koje su to stvari?

''Definitivno trebamo reorganizaciju u svim komisijama, u sudačkoj organizaciji, treba pomladiti HNS i probati naći više sponzora ako je to moguće.''

Spomenuli ste sudačku organizaciju. Bilo je, ne samo od Rijeke, nego i mnogih drugih klubova velik broj pritužbi oko sudaca. Što je konkretno vaš prijedlog, što vi mislite da bi se trebalo popraviti u sudačkoj organizaciji?

''Po meni bi je trebalo reorganizirati. Suci bi trebali imati veću platežnu moć tako da ne ovise samo o jednoj ili dvije utakmice koje sude mjesečno i zarađuju novce koje zarađuju, što je po meni za jednu taku ozbiljnu funkciju vrlo važno i mislim da bi imali veću odgovornost'', izjavio je Mišković.

U utorak je predsjednica Hrvatske imala jedan zanimljiv govor. Bila je to poruka koja je upućena savezu. Kako ste vi protumačili tu poruku?

''Da vam budem iskren, bio sam na putu tako da nisam čuo što je predsjednica poručila savezu.''

Predsjednica je rekla kako se nogomet mora vratiti navijačima i navijačkim skupinama, da se ne igra za ljude u loži i da se mora poštovati Zakon o sportu. Uglavnom, poruke su bile dosta drugačije od onih do sada.

''Zakon o sportu se sigurno treba poštovati, kao što je i HNS danas prezentirao. Što se tiče navijača, nogomet se definitivno ne igra za nikoga u loži nego za navijače. Ja mogu reći da je na Rujevici jako dobro navijanje bez puno ekscesa ili incidenata i svega onog što možda vidimo na nekim drugim stadionima.''
Rijeka juriša prema svom prvom naslovu. Što je sa zimskim rokom, hoće li biti prodaje ili možda pojačanja?

''Svi mi živimo od prodaje, jer drugih novaca nema. Nadam se da neće biti puno prodaje, ali ako budu nemoralne ponude, zašto ne. Mi od toga živimo i nemamo druge prihode, ni od televizije ni od kladionica. Jedini način da klubovi u Hrvatskoj prežive je da dobro odigraju i da se igrači dobro prodaju. Ja bih najviše htio da igrači u svakom klubu ostanu po tri-četiri godine, ali to je jednostavno u hrvatskom nogometu nemoguće.''

Što je s Kantridom?

''Čekamo GUP. Kad se to napravi, onda ćemo pregledati i naći što se može graditi na Kantridi osim stadiona, jer u današnjem sam stadion ne može sam sebe uzdržavati. Jedino ako ga građani održavaju, jednostavno mora biti tržišno zadovoljen. Ako investitori nađu svoju računicu, mislim da ćemo pronaći investitora. Zasad čekamo GUP'', zaključio je Damir Mišković.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider