Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sudbonosni okršaj

Svjetski lider vjeruje Hrvatskoj, Dalić prelomio: Evo tko će zamijeniti Badelja i koja će biti taktika!

Hrvatska dočekuje Grčku na Maksimiru u prvoj utakmici doigravanja za Svjetsko prvenstvo 2018.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ostao je još samo jedan dan po mnogočemu sudbonosnog okršaja hrvatske reprezentacije s Grčkom. Prva utakmica doigravanja za SP 2018. igra se na Maksimiru, a Hrvatska će tražiti što bolji rezultat za uzvrat u Pireju koji se igra tri dana kasnije.

Prema posljednjim informacijama iz hrvatskog tabora, izbornik Zlatko Dalić sinoć je donio odluku tko će zamijeniti Milana Badelja u udarnoj postavi.

Ako se izbornik u međuvremenu ne predomisli, što je uvijek moguće, to će biti Marcelo Brozović. Nogometaš milanskog Intera oporavio se od ozljede i čini se da je spreman za najveća iskušenja.

Hrvatska bi trebala započeti utakmicu u sljedećem sastavu: Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić – Rakitić, Brozović – Modrić, Kramarić, Perišić – Mandžukić.

Ostaje otvorenim hoće li Brozović u taktičkim smislu imati identičnu rolu kao i Badelj ili će tu ulogu ipak pokriti Rakitić, a možda će se izmjenjivati u ulozi klasičnog zadnjeg veznog. Prema svemu sudeći, Mandžukić će biti spreman za okršaj s Grcima iako je jučer radio po posebnom programu.

U svakom slučaju udarna postava izgleda prilično ofenzivno, što sugerira da će Hrvatska igrati napadački i tražiti pobjedu, ako je moguće što uvjerljiviju.

Unatoč obilnoj kiši koja ovih dana pada u Zagrebu, maksimirski travnjak sinoć je izgledao vrlo dobro pa se pretpostavlja da ne bi trebalo biti neugodnih iznenađenja kao na nedavnoj utakmici s Kosovom, kada je utakmica odgođena zbog nemogućih uvjeta za igru. To nije nevažan podatak, jer logično je zaključiti da kvalitetan travnjak i dobri uvjeti za igru više odgovaraju tehnički superiornijoj hrvatskoj reprezentaciji.

Nećemo reći ništa novo ako kažemo da Hrvatska ima osjetno već individualnu kvalitetu, širu klupu i na kraju krajeva značajno vrjedniju momčad. Da je Hrvatska veliki favorit, sugeriraju koeficijenti najvećih svjetskih kladionica.

Britanski i svjetski lider u svijetu klađenja William Hill plaća pobjedu Hrvatske u Zagrebu s mizernih 1.35, a ukupnu pobjedu i plasman u Rusiju s još mizernijih 1.30. To sve govori. Nema sumnje da je Hrvatska na papiru kvalitetnija, ali to treba dokazati na terenu.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider