Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Časni postupak

Da je barem Kopić glavni problem Hajduka... Nadzornici, što čekate?

Dok jedni ne žele bježati od odgovornosti, drugima je to, očito, nepoznat pojam...

Nadzorni odbor Hajduka (Screenshot: hajduk.hr)

"Prevelik je Hajduk i preozbiljan klub da bi se ovakve stvari događale. Ja kao trener svoj dio odgovornosti trebam preuzeti bez obzira na sve okolnosti. Obavio sam razgovor s predsjednikom i dao mu svoj mandat na raspolaganje."

Riječi su to kojima se Željko Kopić obratio javnosti nakon šokantnog i sramotnog poraza Hajduka od Gorice u četvrtom kolu HNL-a.

Kopić i Bjelanović postupili časno

Osim trenera Kopića, svoj mandat na raspolaganje dao je i sportski direktor Saša Bjelanović, pa bi se o sudbini njih dvojice trebao očitovati predsjednik Jasmin Huljaj. On mora odlučiti hoće li prihvatiti Kopićeve i Bjelanovićeve ostavke i dati se u potragu za novim rješenjima ili će ih odbiti i reći im da ostaju zajedno raditi na Poljudu.

Kakvu god odluku Huljaj donio, jasno je da su Kopić i Bjelanović nuđenjem mandata na raspolaganje postupili časno i da su svjesni da za ovakve katastrofalne rezultate i oni snose dio odgovornosti.

Nadzornici šute

Istovremeno, oni koji su najodgovorniji i najveći krivci - šute.

Naravno, govorimo o članovima Nadzornog odbora, ljudima koji su prije nešto više od tri godine izabrani na demokratskim izborima i pod čijim se nadziranjem nije dogodilo ni I od onog iskoraka kojeg su im bila puna usta nakon što su u proljeće 2016. godine izglasali nepovjerenje Marinu Brbiću i doveli za predsjednika Ivana Kosa.

Prošlo je točno 37 mjeseci otkako su Gradsko vijeće Grada Splita i Skupština Hajduka potvrdili aktualni saziv Nadzornog odbora, a u tom su razdoblju Slaven Marasović, Ante Šalinović i ostali promijenili/izglasali/odobrili četiri trenera i tri predsjednika.

To je nešto što ima svoj naziv i zove se nedostatak ikakve vizije, strategije i kontinuiteta.

A kad je tako, onda je sve ovo što od Hajduka gledamo u posljednjih mjesec dana samo posljedica.

Stoga bi za Hajduk bilo pogubno da se sad, po tko zna koji put, dogodi da se odstrane trener i sportski direktor, a u klubu i dalje ostanu i preplaćeni igrači koji (dio njih) ne zaslužuju ugovore kakve imaju i ljudi koji su doveli do svega ovoga. Najlakše je smijeniti trenera i reći da se ide u zaokret, ali to je toliko puta već viđeno i izlizano da je pitanje tko ovaj put može probaviti slična objašnjenja.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider