Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igrao za Liverpool, City...

Čudan kraj neobične avanture: Hit su sezone, a preko noći se odrekli zvijezde Premierlige

Nije se dugo zadržao na obalama Crnog mora, gdje je pristigao ljetos iz Liverpoola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije nešto više od pola godine, nakon što je cijeli svoj životni i nogometni vijek proveo u Engleskoj, Daniel Sturridge otisnuo se u avanturu u Tursku.

Potpisao je za Trabzonspor, klub iz grada Trabzona koji se nalazi na sjeveroistoku Turske, na obalama Crnog mora.

Bio je to sasvim iznenađujući transfer jer nogometaš koji je u karijeri između ostalih igrao za Manchester City, Chelsea i Liverpool, u naponu snage, na pragu svog 30. rođendana, potpisao je za klub koji je prošle sezone završio četvrti u turskom prvenstvu.

Liverpool ga nije htio prodati nekom od klubova iz Premierlige da ne pojačava konkurenciju, a kad je prijelazni rok za dovođenje novih igrača Englezima već prošao, pojavio se interes Trabzonspora za Sturridgea.

Na Anfieldu mu nisu pravili probleme, ionako nije bio u prvom planu kod Jürgena Kloppa, pa su ga pustili bez odštete. Turci su Sturridgeu samo za potpis trogodišnjeg ugovora odmah dali dva milijuna eura, uz tjednu plaću od 30 tisuća eura.

Sanjaju titulu nakon 36 godina

Sturridge je u prvenstvu Turske postigao četiri gola i upisao četiri asistencije u 500-tinjak minuta provedenih na terenu, još tri pogotka zabio je u Kupu, ali ovog ponedjeljka stigla je vijest o sporazumnom raskidu ugovora.

Nitko ne zna koji je točan razlog, ali u svakom slučaju tajming je čudan jer je Trabzonspor trenutačno senzacionalni lider turskog prvenstva i sanja naslov prvaka poslije čak 36 godina čekanja.

Imaju po 48 bodova oni, Galatasaray i Sivaspor, ali sada već bivši Sturridgeov klub ima utakmicu manje.

Predvodi "ljestvicu" na kojoj se nalazi i Strinić

Inače, raskidom ugovora s Trabzonsporom Daniel Sturridge postao je najskuplji svjetski nogometaš koji nema klub. Prema Transfermarktu, njegova tržišna vrijednost iznosi 10 milijuna eura, a na toj "ljestvici" nalazi se i bivši hrvatski reprezentativac Ivan Strinić, koji je procijenjen na dva i pol milijuna eura.

Tu su još i Giannelli Imbula (u karijeri igrao za Marseille, Porto, Stoke, Lecce...), bivši napadač West Hama Diafra Sakho i brojni drugi.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider