Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kritizirao real

Cristiano Ronaldo: 'Nedostaje mi moj veliki slatki medo'

U velikom intervjuu na engleskom jeziku Cristiano Ronaldo progovorio je o svojim bivšim trenerima, aktualnom Rafi Benitezu, te kako je svaki utjecao na njega kao nogometaša i osobu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bliži se kraj godine, a to je uglavnom razdoblje u kojem najveće nogometne zvijezde daju svoje viđenje sezone koja je iza njih, te odgovaraju na brojna pitanja novinara i navijača. Red je došao na Cristiana Ronalda, koji je u podužem intervjuu progovorio o svojim trenerima, svojoj igri, suigračima...

Dolazak Rafe Beniteza na klupu Real Madrida nije primljen na najbolji način od strane navijača 'kraljevskog kluba', ali ni od strane velikog broja igrača. Puno se pričalo i pisalo da je Cristiano Ronaldo veliki protivnik Benitezove filozofije, no u ovom intervjuu Portugalac je to još jednom opovrgnuo.

"Ugodno se osjećam u sistemu koji Benitez provodi. Igram na svojoj poziciji, imam slobodu u igri kao i obično i da, sve je dobro".

* Kako je bilo trenirati pod Sir Alexom Fergusonom?

"Kao što sam rekao mnogo puta, Ferguson mi je promijenio život. Kada sam stigao u Manchester United bio sam vješt nogometaš, ali previše sam razmišljao o driblingu, prečesto sam padao na travnjak čim bi me netko taknuo i nisam donosio dobre odluke na travnjaku... Naučio sam mnogo stvari, postao sam bolji čovjek i iz tog razdoblja nosim samo lijepa sjećanja".

* Carlo Ancelotti vas je odveo do 10. naslova prvaka Europe.

"On je za mene bio veliko iznenađenje. U početku sam mislio da je teška osoba, arogantna, no u stvari je u potpunosti suprotno. Velik je čovjek, poput mjedvjeda. Sladak je i osjećajan. Razgovarao je s nama svaki dan. Volio bih da svaki igrač ima priliku raditi s takvim trenerom. Jako mi nedostaje jer smo zajedno osvojili puno trofeja, no nadam se da ćemo jednog dana ponovno surađivati", rekao je Ronaldo, koji se u budućnosti ne vidi kao trener.

"Teško. Nikad ne reci nikad, ali trenutno ne razmišljam o tome i trenutno to nije nešto čime se želim baviti u budućnosti".

Real Madrid promijenio je nekoliko trenera otkako je Cristiano Ronaldo u klubu. Radio je s Manuelom Pellegrinijem jednu sezonu, zatim tri pod Joseom Mourinhom, dvije pod Carlom Ancelottijem i sada je u prvoj s Benitezom.

"Ne sviđa mi se što svake godine mijenjamo trenera ili prodajemo i kupujemo nove igrače. Ponekad je potrebno više vremena da se trener i igrači upoznaju, zbliže i da sve sjedne na svoje mjesto. Nisam 'navijač' takvih poteza, ali sve je to okrutan biznis. Real Madrid je klub koji svake godine kupuje igrače i mi se na to jednostavno moramo prilagoditi", zaključio je Ronaldo.

Portugalac je u posljednjoj utakmici Lige prvaka, u 8:0 pobjedi protiv Malmöa, postigao četiri pogotka, te je postao prvi igrač u povijesti natjecanja koji je u grupnoj fazi natjecanja postigao dvoznamenkasti broj pogodaka (11).

U siječnju će saznati hoće li po četvrti put ponijeti trofej najboljeg nogometaša godine (Zlatna lopta), a potom mu predstoji borba za trofeje na klupskoj i reprezentativnoj razini. Real Madrid lovi naslove u Primeri i Ligi prvaka, dok će s reprezentacijom Portugala nastupiti na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider