Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko će ako on neće

Cristiano Ronaldo večeras mora dokazati da je najbolji na svijetu

Zvuči nevjerojatno, ali večeras se Atletico i Real sastaju po osmi put u istoj sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odigrali su posljednju utakmicu prošle sezone (finale Lige prvaka), a onda su se ubrzo našli u španjolskom Superkupu. Atletico i Real ove su sezone odigrali već sedam utakmica što je pravi presedan. Susreli su se dva puta u Superkupu, dva puta u prvenstvu, dva puta u Kupu kralja i jednom u Ligi prvaka. I da, Real nije pobijedio niti jednom!

Osveta momčadi Diega Simeonea za prošlogodišnje finale tako traje nevjerojatnih sedam utakmica u kojima je Atletico slavio u njih četiri. Modrićev korner i nebeski skok Sergija Ramosa iščupali su trofej Lige prvaka iz ruku Atletica u 93. minuti. I slomili srca Atletijevih navijača. Zato je osveta ovako dugačka…

Ostala je još ta jedna utakmica u sezoni. Real u osmom pokušaju mora pobijediti Atletico kako bi prošao u polufinale Lige prvaka. Gradski rival će pak pokušati zaokružiti osvetnički pohod. Treba im gol i remi, teško će do pobjede.

Simeone je u prvoj utakmici (0:0) dobio što je htio. Njegova momčad nije primila gol iako je Real bio bolji. No, u odnosu na tu utakmicu Real će igrati bez 'pola momčadi'. Nema dirigenta igre Luke Modrića i dvije trećine ubojitog trojca popularnog nazvanog BBC, Karima Benzeme i Garetha Balea

Ronaldo mora odvesti Real u polufinale

Zato će ovo biti ili bi barem trebala biti večer Cristiana Ronalda. Dva put zaredom dobio je Zlatnu loptu, a ovakve će utakmice pokazati i je li najbolji. Finale Lige prvaka odlučio je Sergio Ramos. I ne samo to, čovjek s najvećim 'cojonesima' u svlačionici Reala odlučio je i polufinale razbivši Bayern golovima. Donio je Ramos i naslov Svjetskog klupskog prvaka, a to uopće ne bi trebala biti njegova zadaća.

To je zadaća Cristiana Ronalda. Portugalac je ove sezone zabio čak 50 pogodaka, ali što sve to znači ako Real večeras bude izbačen iz Lige prvaka od gradskog rivala i ako izgubi prvenstvo od Barcelone. Svi ti osobni rekordi i trofeji ne mogu se usporediti s trofejima koji ustvari pokazuju koliko si velik. I zato, Ronaldo prije svih večeras mora voditi Real u pobjedu. Sve oči će biti uperene u njega, ali on to voli, zar ne?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider