Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Može li ponoviti?

Ronaldo večeras u omiljenoj formaciji: Lov na strašan rekord

Portugalac ima fenomenalne brojke u Ligi prvaka, a večeras ih može još poboljšati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka Real Madrid s početkom u 20:45 igra protiv Rome na Santiago Bernabeuu.

U prvom dvoboju Kraljevski klub je promarširao Olimpicom i stekao kapitalnu prednost koju večeras treba pretvoriti u prolaz među osam najboljih.

Put prema pobjedi Realu je u Rimu otvorio Cristiano Ronaldo kojemu je to bio 12. ovosezonski pogodak u Ligi prvaka u sedmom nastupu, a večeras bi taj skor mogao učiniti još impresivnijim.

Kako piše Marca, Portugalac bi, zbog ozljede Karima Benzeme, trebao zaigrati na poziciji najisturenijeg igrača, a Gareth Bale (desno) i James Rodriguez (lijevo) trebali bi biti krila u formaciji 4-3-3.

Odluči li se Zinedine Zidane na klasičnih 4-4-2, tada bi Portugalac i Velšanin bili u napadu, a vezni red bi bio posložen u rombu. U tom dijelu momčadi Zidane ima slatke brige jer za tri (ili četiri, ovisno o taktičkoj postavci) mjesta konkuriraju Kroos, Modrić, James, Isco te u posljednje vrijeme vrlo dobri Casemiro i Vazquez.

Što se Ronalda tiče, on će u ovoj sezoni pokušati srušiti vlastiti rekord od 17 golova, kojeg je postavio u Realovoj šampionskoj 2013./2014., kada su osvojili Decimu.

Uspije li se Real ponovno plasirati u finale, pred Ronaldom je (uključujući ovu večerašnju) još šest utakmica u kojima bi trebao postići šest golova što ne da ne zvuči nemoguće nego štoviše, prilično je izvjesno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider