Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Messi je tek sedmi!

Ronaldo postao treći strijelac u povijesti 'liga petice': Znate li tko je prvi?

Pogotkom Las Palmasu Cristiano Ronaldo se probio na treće mjesto vječne ljestvice najboljih europskih liga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid pobijedio je Las Palmas 3:1, a drugi pogodak na utakmici djelo je Cristiana Ronalda. Bio je to Ronaldov ukupno 317. pogodak u španjolskom i engleskom prvenstvu. Na ljestvici najboljih strijelaca 'liga petice' (Španjolska, Italija, Engleska, Njemačka, Francuska) probio se na visoko treće mjesto.

VIDEO: Pobjeda Reala, Modrić izašao već na poluvremenu

Zanimljivo, na istoj je ljestvici Leo Messi tek sedmi iako je rekorder u španjolskom prvenstvu s 288 pogodaka. Ronaldo je u dresu Reala postigao 233 pogotka, ali je za Manchester United u Premierligi zabio 84 pogotka.

Dvojicu ispred Ronalda dijeli jedan gol

Ispred Cristiana Ronalda ostala su samo još dvojica. Na drugom je mjestu njemačka legenda Gerd Müller s 365 pogodaka u Bundesligi, a na prvom je – Jimmy Greaves. Ako imate upitnik iznad glave, trebate znati da se radi o legendi Tottenhama u kojem je igrao 60-ih godina.

Jimmy Greaves postigao je u engleskom prvenstvu 357 pogodaka igrajući za londonske klubove Chelsea, Spurse i West Ham, ali i za talijanski AC Milan za kojeg je zabio devet pogodaka 1961. godine. Tako je došao do brojke od 366 golova, samo jedan više od Müllera.

Greaves je inače bio najbolji strijelac engleskog prvenstva čak šest puta te je četvrti najbolji strijelac engleske reprezentacije s 44 pogotka. Nitko nikad u povijesti nije u dresu Engleske zabio više hat-trickova. On ih ima čak šest.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider