Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
propala sezona

Cristiano Ronaldo ostaje bez Zlatne lopte: Španjolci pišu da je plakao u svlačionici

Real Madrid nakon četiri trofeja u 2014., u ovoj godini neće osvojiti niti jedan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Preokret u finalu Lige prvaka protiv Atletica donio je Realu tri trofeja. Onom najvažnijem, osvajanju Lige prvaka dodali su na račun toga još i europski Superkup i naslov Svjetskog klupskog prvaka. Osvojili su i Kup kralja, ali ne i španjolski Superkup i što je važnije - prvenstvo.

Na jesen se činilo kako bi 2015. mogla biti još uspješnija. Niz od 22 pobjede Ancelottijev je stroj prekinuo već na otvaranju 2015. na Mestalli kada je poraz od Valencije bio gruba najava dramatične prve polovice godine. Ako se ne dogodi čudo, Barca će biti španjolski prvak, Atletico ih je izbacio u Kupu, a posljednji udarac bio je izbacivanje u polufinalu Lige prvaka od Juventusa. Tako će Real ove godine ostati bez ijednog trofeja.

Španjolski Deportes Cuatro piše kako je to najdramatičnije doživio Cristiano Ronaldo. Reći će mnogi kritičari da ga nije bilo protiv Juventusa. Dao je u dvije utakmice dva pogotka, jedan iz penala, a u šest najvećih utakmica u prvenstvu (Barca, Atletico, Valencia) ukupno četiri pogotka od kojih čak tri iz 11-erca.

Deportes Cuatro piše da je Portugalac nakon Juventusa plakao u svlačionici. Svašta se piše nakon propale sezone Kraljeva. Zvuči malo pretjerano, ali nije nemoguće. Svi znaju koliko mu znače uspjesi, ne samo ekipe već i vlastiti.

Sezona bez trofeja unatoč brojnim pogocima mogla bi Ronalda ostaviti bez njemu iznimno bitne Zlatne lopte. Njegov najveći suparnik Leo Messi je u 2015. nezaustavljiv i za razliku od Realove zvijezde Argentinac će podignuti neke trofeje. Zasad je u igri za svih šest 'kanti', kao i one legendarne 2009. godine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider