Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
oprez prije svega

Real bez Cristiana Ronalda ipak duže od očekivanog

Real Madrid zakoračit će u novu sezonu bez svojeg najboljeg igrača i osvajača Europskog prvenstva s Portugalom - Cristiana Ronalda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europski klupski nogometni prvak Real Madrid odlučio je ne žuriti s oporavkom svojeg najboljeg igrača Cristiana Ronalda, koji je ozljedu koljena zaradio u finalu Europskog prvenstva koje je osvojio upravo njegov Portugal. Madridska Marca prenosi da je klub odlučio krenuti u novu sezonu bez Ronalda koji bi trebao propustiti nekoliko utakmica.

Prema pisanju spomenutog medija plan je ovakav: Ronaldo će s obitelji biti na godišnjem odmoru mjesec dana, do 10. kolovoza, ali će istovremeno raditi na rehabilitaciji u klinici koju su mu klupski liječnici propisali. Nakon toga bi se trebao vratiti u Madrid i nastaviti oporavak u trening centru Valdebebas, koji će potrajati još mjesec dana. Sveukupno će dakle, računajući 10. srpanj kao datum ozljede, napadač Real Madrida izbivati puna dva mjeseca.

Drugim riječima, Portugalac će sigurno propustiti utakmicu Europskog superkupa u kojoj će Real 9. kolovoza loviti trofej protiv pobjednika Europa lige - Seville. Osim toga propustit će i prva dva kola u domaćem prvenstvu, gostovanje kod Real Sociedada i domaćinstvo protiv Celte iz Viga. Ukoliko sve bude u redu, njegov povratak trebao bi se dogoditi 11. rujna, nakon reprezentativne stanke koju će također propustiti, kada Real u sklopu 3. kola Primere dočekuje Osasunu.

Real je svjestan da bi prerano vraćanje Portugalca na travnjak moglo značiti samo još goru ozljedu i daleko duže izbivanje s travnjaka. Stoga je mudra odluka da se Ronaldo u potpunosti oporavi prije nego zakorači na travnjak u pravoj muškoj utakmici gdje se igra 'na nož'.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider