Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uh, što nam se sprema...

Urugvaj dobio što je htio: Poznati svi parovi četvrtfinala Cope

Urugvaj i Čile su na Maracani u izravnom dvoboju odlučivali o prvom mjestu u skupini i izbjegavanju Kolumbije.

Edinson Cavani i Luis Suarez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Urugvaja osvojili su prvo mjesto u skupini C ovogodišnje Copa Americe zahvaljujući 1:0 (0:0) pobjedi protiv branitelja naslova Čilea u susretu posljednjeg, 3. kola igranom na stadionu Maracana u Rio de Janeiru, dok je posljednje osmo mjesto u četvrtfinalu zauzeo Paragvaj i to zbog 1:1 (1:1) remija Japana i Ekvadora u Belo Horizonteu.

Urugvaj i Čile su na Maracani u izravnom dvoboju odlučivali o prvom mjestu u skupini i izbjegavanju Kolumbije, koja je u natjecanju po skupinama ostvarila sve tri pobjede, u četvrtfinalu.

Čileu je za prvo mjesto dovoljan bio i bod kojega je držao sve do 82. minute, a tada je Edinson Cavani odličnim udarcem glavom sa 10-ak metara nakon akcije Suareza i Rodrigueza uspio svladati Ariasa za pobjedu i prvo mjesto Urugvaja.

Povijest se ponovila: Italija ispala rezultatom koji su svi znali unaprijed Slavlje rumunjskih igrača i navijača (Foto: AFP) Slavlje francuskih reprezentativaca i stručnog stožera (Foto: AFP)

Urugvaj je tako natjecanje u skupini završio sa sedam bodova, a Čile sa šest. Urugvaju je prvo mjesto osiguralo utakmicu protiv treće momčadi skupine A Perua u četvrtfinalu, dok će Čile morati na pobjednika skupine B Kolumbiju.

Japan i Ekvador ispali međusobnim remijem

U Belo Horizonte su Japan i Ekvador igrali utakmicu za treće mjesto u skupini, objema reprezentacijama je za prolazak u četvrtfinale trebala pobjeda dok je neodlučeni ishod izbacivao obje i među posljednjih osam vodio Paragvaj. Poveo je Japan golom Nakajime u 15. minuti, a Mina je u 35. izjednačio na 1:1. Kako se rezultat više nije mijenjao i Japan i Ekvador su okončali svoj nastup na Copi, dok je Paragvaj kao druga najbolja trećeplasirana reprezentacija "preživio" te će za tri dana igrati protiv domaćina Brazila u Porto Alegreu.

Parovi četvrtfinala:

Brazil - Paragvaj (Porto Alegre 28. lipnja, 2:30)
Venezuela - Argentina (Rio de Janeiro 28. lipnja, 21:00)
Kolumbija - Čile (Sao Paulo 29. lipnja, 1:00)
Urugvaj - Peru (Salvador 29. lipnja, 21:00)

Dodajmo kako će u polufinalu pobjednik dvoboja Brazilaca i Paragvajaca ići na boljeg iz ogleda Venezuele i Argentine, što znači da bismo mogli imati veliki reprezentativni klasik: Brazil - Argentina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider