Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prošla i Venezuela

E, ovo je pravi Brazil: Nakon kiksa petardom izborili četvrtfinale Cope

U odlučujućoj utakmici za prolazak skupine Selecao ništa nije prepustio slučaju.

Reprezentacija Brazila (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Brazila i Venezuele plasirali su se u četvrtfinale ovogodišnje Copa Americe iz skupine A, Brazil je osvojio prvo mjesto uvjerljivom 5:0 (3:0) pobjedom protiv Perua u Sao Paulu, dok je Venezuela osigurala drugu poziciju 3:1 (1:0) pobjedom protiv Bolivije u Belo Horizonteu.

Brazil je osvojio prvo mjesto sa sedam bodova, Venezuela je završila na drugom mjestu s pet, a prolasku u četvrtfinale još se može nadati treći Peru s četiri boda jer će dalje dvije od tri treće reprezentacije iz svih skupina. Bolivija je okončala natjecanje na posljednjem mjestu bez bodova.

Brazil je pitanje pobjednika u Sao Paulu riješio u prvih pola sata utakmice uz obilatu pomoć peruanskog vratara Gallesea koji je loš reagirao u sve tri situacije. U 12. minuti Gallese je ostao kratak nakon kornera Brazila, a loptu je u mrežu na kraju proslijedio Casemiro, sedam minuta potom Gallese je loptom napucao Firmina od kojega se lopta odbila u vratnicu, ali se onda potom i vratila u noge brazilskom napadaču koji je potom bez problema zatresao mrežu. Na 3:0 je u 32. minuti povisio Everton udarcem sa 20-ak metara iskosa u bliži kut "zaspalog" Gallesea.

Na 4:0 povisio je Dani Alves u 53. minuti, a konačnih 5:0 postavio je Willian u 90.

Venezuela je nakon dva 0:0 remija u prva dva nastupa stigla do vodstva protiv Bolivije već u 2 minuti preko Machisa, a isti je igrač u 55. minuti povisio na 2:0. Bolicija je smanjila na 2:1 golom Justiniana, ali je Martinez samo pet minuta potom vratio Venezueli dva gola prednosti. Za Venezuelu će ovo biti četvrti četvrtfinale u povijesti na Copa Americi, a sva četiri je ostvarila na posljednjih pet izdanja južnoameričkog prvenstva. Najbolji rezultat ostvarila je 2011. u Argentini kada je bila četvrta.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider