Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Liverpool vodi, ali...

City je ispao, a sad mu tek slijedi "pakao": Dvije nagazne mine

Građanima je sinoćnjim ispadanjem od Tottenhama u Ligi prvaka prioritet postalo osvajanje Premierlige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Famozni quadruple ostaje za Manchester City tek sanjak pusti.

Nadali su se da će, uz već osvojeni Liga kup, uspjeti uzeti i FA kup i Ligu prvaka te završiti prvi u Premierligi, ali planove im je pokvario Tottenham koji ih je eliminirao u četvrtfinalu Lige prvaka.

U svibnju ih očekuje finale FA kupa protiv Watforda na Wembleyju, ali prije toga slijedi nešto puno važnije: nastavak utrke s Liverpoolom za naslov prvaka Engleske.

Trenutno je situacija takva da Liverpool ima 85 bodova, drugi je Manchester City s 83, ali i utakmicom manje.

A taj zaostali susret za momčad Pepa Guardiole vjerojatno nije mogao biti teži - riječ je o gostovanju kod gradskog rivala Manchester Uniteda na Old Traffordu, termin utakmice je srijeda 24. travnja.

Prije toga na programu je redovno 35. kolo koje se igra tijekom nadolazećeg uskršnjeg vikenda i u sklopu kojeg će City ugostiti - Tottenham. Nakon Lige prvaka ova dva sastava obračunat će se na Etihadu i u Premierligi, opet u utakmici koja nosi enormni ulog za jedne i druge jer City se bori za titulu, a Spursi još uvijek nisu sigurni za mjesto u Ligi prvaka iduće sezone (moraju ili osvojiti LP ove sezone ili završiti među četiri u Premierligi).

Tottenham i Manchester United dvije su svojevrsne nagazne mine za Guardioline trupe. Ako tu uzmu šest bodova, već će staviti jednu ruku na pehar namijenjen budućem prvaku, jer teško je vjerovati da će im se u posljednja tri kola, kada gostuju kod Burnleyja i Brightona te ugošćuju Leicester, dogoditi neki kobni kiks.

RASPORED MANCHESTER CITYJA

Manchester City - Tottenham
Manchester United - Manchester City
Burnley - Manchester City
Manchester City - Leicester
Brighton & Hove Albion - Manchester City

RASPORED LIVERPOOLA

Cardiff - Liverpool
Liverpool - Huddersfield
Newcastle - Liverpool
Liverpool - Wolverhampton

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider