Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte što kaže Ćiro

Hoće li Čačić doista graditi autoritet na udaljavanju Lovrena iz reprezentacije?

Nepotrebna afera dogodila se hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što se Dejan Lovren u utakmici protiv Mađarske iz protesta što ne ulazi u igri odbio dalje zagrijavati, izbornik Čačić preko medija mu je poručio da ga je takvo ponašanje udaljilo od popisa za Euro. Pomalo je čudila reakcija izbornika Čačića nakon što je u susretu s Mađarskom iskoristio samo jednu zamjenu. I to kao prvi hrvatski izbornik u povijesti prijateljskih utakmica.

Nije dugo trebalo da se zagrebe ispod površine. Alen Halilović ljutit je prošao kroz mix zonu nakon utakmice, a Dejan Lovren odbio se zagrijavati kad je shvatio da ga izbornik neće uvesti u igru. Iako se naravno radi isključivo o odluci trenera tko će igrati a tko ne, ovo je loša stvar dva i pol mjeseca uoči Eura ako pitate bivšeg izbornika Ćiru Blaževića.

''Ja se stavljam u Lovrenovu kožu, on dolazi iz jednog Liverpoola i sad se kao pretpostavlja da umjesto njega igra neki anonimus i možda bi on to i prihvatio da je Čačić imao drugačiji refleks da s njim porazgovara i kaže mu ''ja znam tko si ti, nemaš razloga da se uvrijediš'', objasnio je Ćiro Blažević.

''Nikad nigdje u klubovima gdje sam radio nisam trpio ničiji javašluk, neposluh ni stavljanje u prvi plan. U reprezentaciji pogotovo. Niti ću to tolerirati. Lovren se svojim postupkom definitivno udaljio od reprezentacije. Ovakvim se ponašanjem udaljuješ. Vidjet ću, nisam s njim još uspio razgovarati, čestitali smo si Uskrs i bilo je sve, rekao bih, normalno. Niti sam ja njega zvao u igru, niti je on odbio ući u igru'', rekao je Čačić.

Lovren se nakon cijele situacije povukao s društvenih mreža te ostaje za vidjeti hoće li Čačić doista na njemu graditi autoritet na način da će ga udaljiti s Eura.

Kapetan Darijo Srna je ušao posljednjih 15-ak minuta i, prema izbornikovim riječima, pokazao kako se odnosi prema nacionalnom dresu.

''Svaki od njih pojedinačno ima svoje navike i karakter i dozu tolerancije. O tome moraš voditi računa, no ako si autoritet onda to odlazi'', izjavio je Ćiro.

Ključ je u psihologiji, jer kad imaš manjak kredita kod igrača onda se stvari rješavaju razgovorom tvrdi Ćiro.

''Ostaje mu samo da nađe načina kako će mu se Lovren bezbolno vratiti, jer bez njega smo hendikepirani i to nije takav prijestup da će morati odrediti neku drastičnu kaznu'', rekao je bivši izbornik.

Činjenica da je Hrvatska barem na papiru najtanja u posljednjoj liniji, a branič Liverpoola kada je zdrav sigurno je od velike koristi i Kloppu i Čačiću.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider