Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo Marine!

Čilić maestralnom igrom izborio četvrtfinale Wimbledona!

Najbolji hrvatski tenisač odigrao je jedan od svojih najboljih mečeva na travi u karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić se plasirao u četvrtfinale Wimbledona nakon što je sa 6:2, 6:2, 6:2 pobijedio Roberta Bautistu Aguta.

Marin je na drugom Grand Slam turniru zaredom, a prvi put u Wimbledonu, do četvrtfinala stigao bez izgubljenog seta, odigravši protiv Bautiste Aguta najuvjerljiviji meč na ovogodišnjem turniru u All England Clubu.

Španjolac je bio ravnopravan samo do trenutka kad je prvi put izgubio servis, u petom gemu meča, i nakon što u sljedećoj igri nije uspio iskoristiti dvije prilike za izjednačnje na 3:3. Umjesto toga, Marin je otišao na 4:2, a dva gema kasnije stigao do prvog seta.

Drugi i treći set bili su kopija jedan drugoga, s jedinom razlikom, što je Španjolac u drugom setu pri zaostatku 1:4 uspio vratiti jedan 'break'. Bio je to jedini Čilićev izgubljeni servis u meču, ali je na njega već u sljedećem gemu odgovorio novim 'breakom'.

U trećem setu je Španjolac bio ptpuno nemoćan. S još dva 'breaka' i za točno 100 minuta igre, Čilić je slavio sa 6:2, 6:2, 6:2 te tako postao prvim četvrtfinalistom na ovogodišnjem Wimbledonu.

"Veselim se nastavku turnira"

"Odigrao sam još jedan sjajan meč, nevjerojatno konstantan tijekom čitavog susreta. Mislim da čak i nisam servirao najbolje kao u ostalim mečevima do sada, ali samo fenomenalno reternirao. Udarci s osnovne linije, kretanje, izlasci na mrežu - sve je funkcioniralo jako dobro. Možda Bautista na papiru izgleda kao lagan protivnik, ali taktička priprema za meč je bila na jako visokoj razini. Odlično je što sam odigrao još jedan meč bez velike energetske potrošnje. Četvrti sam put zaredom u četvrtfinalu Wimbledona i veselim se nastavku turnira", izjavio je Marin nakon meča.

Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv Luksemburžanina Gilles Müller koji je u pet setova svladao Rafaela Nadala. Marin je Gilles Müllera svladao u oba navrata kad su se susreli, a posljednji put prije tri tjedna u polufinalu turnira u Queen's Clubu.

Mülleru drama protiv Nadala

Nakon velike drame i četiri sata i 47 minuta igre Muller je svladao dvostrukog wimbledonskog pobjednika, još jednog Španjolca Rafaela Nadala sa 6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 15:13.

Muller je protiv Nadala iskoristio svoju petu meč-loptu, propustio je po dvije kod rezultata 5:4 i 10:9 u petom setu, a on sam je kod rezultata 9:9 uspio spasiti čak četiri "break-lopte" velikog Španjolca.

Za 34-godišnjeg Mullera ovo će biti drugi nastup u četvrtfinalu nekog "grand slam" turnira, nakon US Opena 2008. godine. Do ove godine nikada nije otišao dalje od 3. kola u Wimbledonu.

WIMBLEDON, tenisači - 4. kolo:

MARIN ČILIĆ (HRV/7) - Roberto Bautista Agut (Špa/18) 6:2, 6:2, 6:2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider