Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ulog je golem, enorman

Cijeli (nogometni) svijet će stati: Rekordna zarada u povijesti Italije, spektakl zajamčen

Serie A kroz čitavu sezonu ima najzanimljiviju utrku za prvaka među ligama petice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veliki obračun za naslov prvaka Italije između Napolija i Juventusa doživjet će kulminaciju u posljednja četiri kola Serie A, u koja Juve ulazi samo s jednim bodom prednosti.

Protekle nedjelje Napoli je u Torinu golom Koulibalyja u 90. minuti nokautirao Juventus i vratio nadu u osvajanje Scudetta. Približili su se Staroj dami na samo jedan bod, a već u ovom kolu mogli bi ih i prestići.

Juve bez Scudetta? Preživjet će, imaju ih pregršt

Naime, u subotu se u na Giuseppe Meazzi igra Derby d'Italia, Inter dočekuje Juventus u dvoboju od enormnog značenja za jedne i druge.

Juventus ima imperativ pobjede jer bi ga, u slučaju poraza ili remija, Napoli trijumfom kod Fiorentine mogao prestići na prvom mjestu, dok Inter vodi neke druge bitke. Nerazzurri se s Romom i Lazijom natječu za plasman u Ligu prvaka gdje Italija od iduće sezone daje četiri predstavnika izravno u grupnu fazu.

Inter bez Lige prvaka? Potpuni slom svih ambicija

Klub koji završi na petom mjestu ostat će bez Lige prvaka, a za Inter to bi bilo ravno katastrofi nakon što ove sezone nisu niti igrali u Europi. Ne uspiju li se plasirati u najjače klupsko natjecanje svijeta, vrlo je izvjesno da bi ih mogli napustiti neki od glavnih igrača (Mauro Icardi, Ivan Perišić...). To bi u prijevodu značilo novo građenje momčadi, a to je nešto što nitko u crno-plavom klubu ne želi.

Supervažan trenutak prepoznali su i navijači Intera razgrabivši sve ulaznice. Za domaće navijače ulaznice su se prodavale po cijeni od 60 do 375 eura i više ih u prodaji nema. Potpuno krcat bit će i gostujući sektor s navijačima Juventusa, za koje je karta koštala 50 eura.

Povijest već ispisana

Više od pet milijuna eura utržio je Inter od ulaznica, što je rekordna zarada u povijesti talijanskog nogometa.

Kad igraju Inter i Juventus atmosfera je uvijek naelektrizirana, a ovaj put to će biti nešto posebno.

K tome će i hrvatski reprezentativci imati važne uloge – od prve minute u Interu se očekuju Ivan Perišić i Marcelo Brozović, a kod Juvea Mario Mandžukić.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider