Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Utakmica" van terena

Na dnu HNL-a je borba za goli život: Računica je sasvim jasna, ali...

Prava drama odvija se u donjem razredu domaćeg prvenstva. Cibalia i Split bore se za ostanak u Prvoj ligi i u petak će znati svoju sudbinu.

Split ili Cibalia? Posljednje kolo trebalo je odlučiti koji će od ova dva kluba osigurati ostanak u Prvoj ligi. No, HNS-ova komisija za licenciranje Splićanima je za iduću godinu dala dozvolu igranja tek u - Trećoj ligi.

Najveći problem Splićana su financije. Dugovi prema igračima i radnoj zajednici nisu nova stvar, a garancije koje su ponudili očito nisu zadovoljile HNS.

I dok Splićane očekuje borba na dvije fronte - onoj na terenu protiv Osijeka te drugoj u pravnim vodama, Cibalia ne smije izgubiti u utakmicu protiv Lokomotive.

"Baz obzira što Split nije dobio licencu, jasno da Cibalia ne smije biti zadnja. Dakle mi ovu utakmicu ne smijemo izgubiti jer ako Split pobijedi mi zajedno s njima napuštamo prvu ligu", ističe predsjednik Cibalije Miroslav Gagro.

"Cibalia će se stabilizirati ako ostane prvoligaš"

Vinkovčani ipak vjeruju u opstanak. Predsjednik Gagro kaže kako se "Cibalia nekako uspjela iskobeljati iz najgorih financijskih dubioza", no za daljnji oporavak ključno je ostati u elitnom društvu.

"U Slavoniji je teško, pokora je, to svi znaju, ali u ova 32 mjeseca od kada je otvorena predstečajna nagodba, bili smo i u Drugoj ligi, bili smo na koljenima, oko četiri milijuna kuna više smo potrošili nego što nam je trebalo za natjecanja što je pokazatelj da Cibalia polako izlazi iz krize i ako uspijemo ovu godinu ostati u Prvoj ligi klub će se stabilizirati", uvjeren je Gagro.

Prvu ligu napušta posljednji klub ljestvice, a izravan ulazak u nju osigruava prvi klub druge lige. Pretposljednji klub Prve lige i drugoplasirani iz Druge lige odigrat će kvalifikacije za popunu prvog nogometnog razreda. Jedino poznato za sada je da će novi prvoligaš iduće sezone biti Rudeš.

"Zakompliciralo se zbog licenci. Posljednji klub u prvoj ligi mora ispasti, a pretposljednji ako nema licencu također ispada. A u Drugoj ligi se zakompliciralo dodatno jer je Gorica tužila Solin Janičinom uredu. Vidjet ćemo što će biti od te tužbe i kada će se to rješavati", kaže Ivica Medo, komentator GOL.hr-a.

Nikad uzbudljivije prvenstvo završava ovaj vikend. Hoće li tada sve biti potpuno jasno ili će se konačni rasplet ipak tražiti za zelenim stolom?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider