Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Conteova velika želja

Chelsea postavlja novi rekord: 68 milijuna eura za obrambenog igrača

Ako se transfer realizira, Chelsea će u momčadi imati dva najskuplja obrambena igrača u povijesti nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Obrana Chelseaja se ove sezone pokazala prilično propusnom, a vlasnik kluba Roman Abramovič neće pitati za cijenu da to promijeni. Prema pisanju britanskih medija, on je spreman platiti novu rekordnu odštetu za obrambenog igrača.

Antonio Conte želi u momčadi centralnu figuru granitne Juventusove obrane Leonarda Bonuccija. Međutim, Juventus svoje glavne igrače ne pušta lako i ovoga je ljeta već odbio ponudu Manchester Citiyja tešku 44 milijuna eura.

Conte i Abramovič su zato pripremili ponudu koju ne mogu odbiti – čak 60 milijuna funti ili 68 milijuna eura. Dosadašnji najskuplji defanzivac David Luiz je koštao oko 60 milijuna eura.

Dio je to Conteove vizije nove obrane zbog koje je prekrižio neke dugogodišnje prvotimce, a ovoga je ljeta već potrošio 63 milijuna eura na obrambene igrače.

Jedan od njih je povratnik u klub Luiz, a ako se realizira transfer Bonuccija, Chelsea će u momčadi imati dva najskuplja obrambena igrača u povijesti. Osim toga, dao je i 35 milijuna eura za defanzivno orijentiranog veznjaka N'Gola Kantea.

Statistika je neumoljiva - Bonucci je jedan od najboljih obrambenih igrača na svijetu

Bonucci bi trebao omogućiti Conteu efikasnu upotrebu omiljene 3-5-2 formacije. On bi u tom sistemu zauzeo ulogu centralnog igrača obrambene trojke koju igra i u Juventusu. 29-godišnjeg Bonuccija krasi sjajno čitanje igre i sposobnost organiziranja igre iz pozadine, zbog čega briljira kao zapovjednik obrane.

Conte i Bonucci su tri sezone surađivali u Juventusu, što je rezultiralo stvaranjem jedne od najjačih svjetskih obrana. U jednom trenutku su izdržali 13 sati bez primljenog gola, a u 114 prvenstvenih utakmica su primili samo 67 golova.

Bonuccijeva osobna statistika je također impresivna. U posljednjih 240 prvenstvenih utakmica osvaja 73 posto duela i u prosjeku ima više od dvije presječene lopte po utakmici. Napravio je samo tri pogreške koje su rezultirale protivničkim golom – jednu svakih 80 utakmica.

Osim toga, odličan je playmaker iz pozadine – iako se često odlučuje na duge lopte u maniri Pirla, njegov postotak točnih dodavanja je visokih 86.6 posto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider