Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon novog poraza

Conte kreće s čistkom: Prekrižio dva prvotimca, u siječnju želi njihove zamjene

Londonski klub je u posljednja dva kola porazima od Liverpoola i Arsenala pao na osmo mjesto prvenstvene ljestvice, što je bilo dovoljno da se u stožeru Antonija Contea proglasi krizno stanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chelsea je otvorio Premierligu s tri pobjede i remijem u četiri utakmice, ali su prvi susreti s direktnim konkurentima otkrili sve slabosti momčadi sa Stamford Bridgea. Londonski klub je u posljednja dva kola porazima od Liverpoola i Arsenala  pao na osmo mjesto prvenstvene ljestvice, što je bilo dovoljno da se u stožeru Antonija Contea proglasi krizno stanje.

Posebno je bolan bio poraz od gradskog rivala Arsenala. Arsenal je slavio s uvjerljivih 3:0, a jedan od tragičara je bio iskusni 30-godišnji stoper Gary Cahill, koji je nevjerojatnom pogreškom „asistirao“ Alexisu Sanchezu za rano vodstvo Arsenala.

Obrana Chelsea je vrlo porozna ove sezone – u posljednje četiri utakmice su primili devet golova i Conte se, prema pisanju britanskih medija, odlučio za drastične rezove u posljednjoj liniji.

Odriče se iskusnih stupova obrane, nova pojačanja na radaru

Očekuje se da će žrtve Conteove čistke biti Cahill i Branislav Ivanović. Međutim, čistka će morati pričekati budući da Conte nema drugih opcija na njihovim pozicijama. John Terry i Kurt Zouma se oporavljaju od ozljeda, a jedini rezervni defanzivac na klupi Chelseaja u posljednjoj utakmici je bio Marcos Alonso.

Povratkom dvojice oporavljenika iskusni dvojac bi trebao preseliti na klupu, a sljedeći prijelazni rok bi mogao značiti kraj za njihovu karijeru u Chelseaju. Conte planira pojačati obranu dovođenjem Leonarda Bonuccija iz Juventusa i Kalidoua Koulibalya iz Napolija.

Dvojac koji mu je dobro poznat iz Serie A je već bezuspješno pokušao dovesti ovoga ljeta. Osim njih, Conte ima na radaru i dva mlada engleska talenta – 23-godišnje obrambene igrače Michaela Keanea iz Burnleya i Bena Gibsona iz Middlesbrougha.

Hoće li Abramovič imati strpljenja za Contea?

Ruski vlasnik Chelseaja Roman Abramovič nije poznat kao strpljiv poslodavac, a Conteov dosadašnji učinak u usporedbi s ostalim trenerima Abramovičeve ere nije nimalo impresivan. On je u prvih osam utakmica ostvario 63 posto pobjeda, čime je izjednačio učinak Andrea Villasa-Boasa. Samo Rafa Benitez te Jose Mourinho i Guus Hiddink u drugim mandatima na klupi Chelseaja su imali gori ulazak u sezonu.

Svi drugi treneri Abramovičeve ere - njih sedam - su bolje ušli u sezonu, a unatoč tome mnogi od njih nisu završili sezonu na Stamford Bridgeu. Conte će morati brzo vratiti Chelsea na pobjedničke staze ako ne želi postati još jedan u nizu trenera Chelseaja koji nisu odradili ugovor do kraja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider