Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uzvraća Unitedu

Chelsea krenuo u akciju: Abramovič u Rusiji, iz Barcelone stiže napadač

Glavna sportska vijest belgijske televizije ove srijede je prelazak belgijskog veznjaka Axela Witsela u redove engleskog Premierligaša...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čini se da je Zenit izgubio strpljenje s Milanom koji je dugo pokušavao dovesti Witsela u svoje redove, no na kraju se ipak nisu uspjeli dogovoriti oko cijene. Tu je situaciju prepoznao vlasnik Chelseaja Roman Abramovič te se osobnim mlažnjakom 'zaletio' do Rusije na sastanak sa svojim dobrim prijateljem i predsjednikom Zenita Aleksandrom Djukovim.

Menadžer Chelseaja Jose Mourinho želio je Witsela još dok je bio trener Real Madrida, no Belgijanac se tada, kao igrač Benfice, sve dogovorio s Rusima.

Zenit je na početku pregovora s Milanom tražio 40 milijuna eura, da bi u konačnici spustio cijenu za 10 milijuna, no i to je za Milan bilo previše. U utorak je Milan i službeno odustao od Witsela, na što je prvi reagirao spomenuti Chelsea.

Cijena za Witsela neće biti problem, ponajviše iz razloga jer Chelsea dosada nije previše trošio u ljetnom prijelaznom roku. Za sveukupno 20-ak milijuna eura dovedeni su Asmir Begović, Nathan i Radamel Falcao.

Osim Witsela, Chelsea je na pragu da dovede i nogometaša Barcelone Pedra. Krilni napadač Pedro (27) karijeru bi trebao nastaviti u engleskom prvaku, a transfer bi trebao biti dovršen sljedećeg tjedna.

Vrijednost transfera procjenjuje se na 31 milijun eura, a Pedro bi trebao potpisati četverogodišnji ugovor s Chelseajem.

Prošle sezone Pedro je imao skromnu minutažu u Barci, a tako bi vjerojatno bilo i u predstojećoj, jer u napadu "caruju" Messi, Neymar i Luis Suarez.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider