Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prva utakmica "Chapea"

VIDEO Emocije su proradile poput vulkana: Dirljivi prizori, teško je zadržati suze

Chapecoense odigrao je s aktualnim prvakom Brazila Palmeirasom prvu utakmicu nakon stravične zrakoplovne nesreće u studenom 2016.

Chapecoense je odigrao prvu utakmicu nakon stravične zrakoplovne nesreće u Kolumbiji krajem studenog prošle godine u kojoj mu je izginula gotova cijela momčad.

Chapecoense je u prijateljskoj utakmici remizirao (2:2) s aktualnim prvakom Brazila Palmeirasom. Prvak je poveo golom Raphaela Veigaa u 9. minuti. Pet minuta kasnije izjednačio je Grolli.

Chapecoense je poveo u prvoj minuti drugog poluvremena preko Amarala, a konačnih 2:2 postavio je Vitinho, koji je postigao doista spektakularan gol udarcem lijevom nogom s distance.

U emocijama nabijenom ozračju na stadionu Arena Cona skupilo se 20.000 gledatelja, a uoči utakmice na centar igrališta izašli su preživjeli igrači i djelatnici kluba zajedno sa svojim obiteljima. Navijači obje momčadi skandirali su „Vamos Chape!“.

"Danas je bilo drugačije," kazao je Wellington Paulista, jedan od novih igrača Chapecoensea:
„Sve je dobro prošlo, a najvažnije je što smo bili zajedno s navijačima.“

Emocije su proradile poput vulkana kada su na travnjak izašli preživjeli igrači Alan Ruschel, Helio Neto i Jackson Follmann i primili medalje i pokal pobjednika Sudamericane. Suprugama i članovima obitelji nastradalih nogometaša podijeljene su medalje.

Nesreću je preživjelo samo sedam putnika, a 71 je poginuo, mnogi od njih bili su igrači, djelatnici kluba i novinari koji su pratili brazilsku momčad na prvu utakmicu finala Copa Sudamericane s kolumbijskim Atletico Nacionalom iz Medellina.

Južnoamerička nogometna konfederacija (CONMEBOL) proglasila je Chapecoense pobjednikom Copa Sudamericane za 2016. godinu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider