Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slomio se nekoliko puta

Preživjeli nogometaš Chapea stao pred novinare i otkrio što mu je spasilo život

Alan Ruschel preživio je pad zrakoplova, probudio se iz kome i ni dva tjedna kasnije sjeo pred novinare. Otkrio je i jedan bizaran detalj...

Prije manje od dva tjedna iz kome se probudio jedan od šestorice preživjelih u padu zrakoplova koji je prevozio nogometaše Chapecoensea na finale Copa Sudamericane Alan Ruschel. Prije samo koji dan se vratio u Brazil i stao pred novinare zajedno s predstavnicima kluba kako bi otkrio svoje osjećaje i priču cijelog događaja.

"Ne postoje riječi kojima bih opisao što trenutno osjećam. Miješaju mi se osjećaji sreće jer sam živ i sjedim ovdje, ali isto tako osjećaji velike tuge jer sam izgubio...", rekao je Ruschel i briznuo u plač.

Osobe s lijeva i desna su ga tješili, prišapnuli koju riječ ohrabrenja, a kada se malo pribrao Ruschel je nastavio.

"Izgubio sam mnogo prijatelja. Nastavit ću dalje i slavit ću one koji su preminuli i otišli živjeti zajedno s Bogom. Napravit ću sve što je u mojoj moći da se vratim nogometu. Pretpostavljam da će mi trebati još barem šest mjeseca da ojačam", rekao je 27-godišnji nogometaš koji je potom otkrio da mu je direktor kluba Cadu Gaucho spasio život.

"Kada smo presjedali u Santa Cruzu direktor kluba zamolio me da se premijestim. Sjedio sam u zadnjem dijelu aviona s jednim novinarom...", pričao je pa briznuo u plač.

"Nisam se želio premijestiti, ali sam poslušao. Onda sam vidio Follmanna... (ponovno briznuo u plač). Inzistirao je da sjednem pored njega. To je ono čega se sjećam", ispričao je Ruschel.

Konferencija za novinare imala je i vedrijih trenutaka. Štoviše, Ruschel se i našalio.

"Kada sam u bolnici zatražio sestru gazirano piće doktor mi je rekao da mogu dobiti samo jedno, a pravi obrok tek kada se vratim kući u Brazil. Čim sam stigao kući tražio sam odrezak, rižu i grašak. Bilo je jako fino. Želio sam samo spavati sa svojom suprugom, vidjeti svog psa i majku. Nemam objašnjenja za ovo čude koje mi se dogodilo", rekao je između ostaloga Ruschel.

Spomenuti Follmann također je preživio avionsku nesreću, ali je za njega nogometna karijera završena nakon amputacije jedne noge. Treći i posljednji preživjeli nogometaš je Neto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider