Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slavlje Hajduka, Dinama, Rijeke i Splita

VIDEO Pogledajte majstorski asist Bradarića i krasan gol Fernandesa

Odigrane su prve četvrtfinale utakmice hrvatskog Kupa…

Dinamo, Hajduk, Rijeka i Split pobijedili su u prvim utakmicama četvrtfinala Hrvatskog kupa, te tako stekli prednost pred uzvrate za tri tjedna. Dinamo je slavio na gostovanju kod Istre 1961 s 1-0, Rijeka je na Kantridi pobijedila Lokomotivu s 4-1, Split kao domaćin je bio bolji od Zadra s 1-0, a Hajduk je praktički osiguirao polufinale svladavši u gostima Vinogradar s 3-0.

Hajduk ovaj put bez drame: Visoka pobjeda u četvrtfinalu Kupa

Dinamo je u Puli svladao Istru s minimalnih 1-0, iako su "modri" propustili dosta prilika da pitanje prolaska riješe već na stadionu Aldo Drosina. Jedini pogodak je pao tek u 56. minuti kada je Junior Fernandes efektno lobom prebacio domaćeg vratara.

Branitelj naslova Rijeka je na Kantridi pobijedila Lokomotivu s 4-1. Prvi zgoditak postigao je Ivan Tomečak u 18. minuti, a na 2-0 je povećao Albanac Bekim Balaj u 59. minuti. Jugović je u 77. minuti povećao na 3-0, za Lokomotivu je u 81. minuti Jan Doležal postigao počasni zgoditak, da bi u 88. minuti konačan rezultat postavio Marko Lešković.

Nogometaši Hajduka pobijedili su u Mladini četvrtoligaša Vinogradara s 3-0, te stekli veliku prednost pred uzvrat početkom ožujka u Splitu. Pogotke su za Hajduk postigli Jean Evrard Kouassi (32) i Anton Maglica (67, 70).

Splićani su poveli u 32. minuti nakon tečne akcije Sušića, Caktaša i Vlašića, koju je okončao pogotkom Kouassi. U drugom poluvremenu Maglica je u razmaku od tri minute s dva pogotka riješio pitanje pobjednika, a vjerojatno i polufinaliste Kupa. Kod prvog pogotka u 67. minuti mu je asistirao Vršajević, a kod drugog u 70. Kouassi.Hajduku je ovo treći puta da u Kupu gostuje u Mladini, a u prethodna dva navrata Splićani su pobijeđivali Vinogradara tek nakon produžetaka.

Split je na Parku mladeži pobijedio Zadar s 1-0 pogotkom Antonija Mršića (49), a već u 18. minuti je isključen igrač Zadra Domagoj Pušić.

Uzvrati se igraju 4. ožujka u Splitu, Zagrebu i Zadru.

Rezultati prvih utakmica četvrtfinala:

Istra 1961 - Dinamo 0-1 (Junior Fernandes 56)

Rijeka - Lokomotiva 4-1 (Tomečak 18, Balaj 59, Jugović 77,Lešković 87/Doležal 88)

Split - Zadar 1-0 (Mršić 49)

Vinogradar - Hajduk 0-3 (Kouassi 32, Maglica 67,70)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider