Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gol Ugrine sve okrenuo

Hajduk ispao iz Kupa: Splitu drama i ludi preokret!

Derbi svetog Duje dao je posljednjeg polufinalista Kupa Hrvatske za sezonu 2016./2017.

Posljednji polufinalist Kupa je Split koji je u svom Parku mladeži izbacio Hajduk pobjedom 2:1 nakon produžetaka. Split se pridružio Rijeci, Dinamu i Osijeku koji su ranije osigurali mjesto među četvoricom najboljih.

Najlošija momčad HNL-a priredila je iznenađenje eliminiravši favoriziranog gradskog rivala koji je sve do druge minute sudačke nadoknade imao prednost da bi se poslije jednog očajničkog centaršuta sve okrenulo na stranu Crvenih. Hajdukovcima se osvetio nonšalantni pristup kojim su ušli u drugo poluvrijeme u trenutku dok su vodili.

Napad promašivao, obrana curila

Hamza Barry je u 25. minuti zabio za vodstvo Hajduka na asistenciju Francka Ohandze, a ta prednost Bijelih potrajala je dok Sandro Ugrina u 92. minuti nije iskoristio smušenu reakciju Hajdukove obrane i odveo utakmicu u produžetak. Miloš Vidović je iz slobodnog udarca uputio "svijeću" u šesnaesterac Hajduka, Ivan Fuštar je pobjegao Jeffersonu i glavom uposlio Ugrinu na drugoj vratnici, a ovom nije bilo teško pogoditi praznu mrežu Lovre Kalinića koji se također nije proslavio u ovoj situaciji.

Treba li Marijan Pušnik otići s klupe Hajduka?

Ukupno glasova:

Tudorova glupost pomogla Splitu

Voda na mlin Splita otišla je u 99. minuti kada je Fran Tudor isključen zbog drugog žutog kartona. Ušao je u 81. minuti umjesto Ohandze, napravio prekršaj za slobodni udarac iz kojeg je Split izjednačio (to mu je bio prvi žuti), potom zaradio i isključenje te se s pravom može reći da je tragičar ovog susreta.

U prvoj minuti drugog produžetka, tek što se krenulo s centra, igrači Vjekoslava Lokice su izigrali obranu Hajduka, Ugrina je petom uposlio Ivana Pešića koji se sjurio prema Kaliniću i matirao ga prizemnim udarcem.

Pokušavali su do kraja igrači Hajduka izjednačiti, trener Marijan Pušnik skakutao je poput ptice uz aut-linije, ail ništa im nije uspijevalo i Split zasluženo slavi prolaz.

Polufinale, za kojeg će ždrijeb biti naknadno održan, se za razliku od četvrtfinala igra na dvije utakmice, a termini su 1. i 15. ožujka.

Finalna utakmica igra se 31. svibnja u Varaždinu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider