Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
komentatori poludjeli

Četiri godine od Ibrahimovićeve golčine kojoj se divi cijeli svijet!

Sjećate li se pogotka kojim je Ibrahimović natjerao cijeli svijet da ustane i zaplješće?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vrijeme ponekad stvarno leti. Na današnji dan prije četiri godine Zlatan Ibrahimović postigao je jedan od najljepših i najatraktivnijih pogodaka u nogometnoj povijesti! Bilo je to u prijateljskoj utakmici protiv Engleske u Švedskoj u kojoj je Ibra zabio sva četiri pogotka u 4:2 pobjedi svoje reprezentacije.

"To je vjerojatno gol u kojem sam najviše uživao. Od svih golova koje sam postigao za reprezentaciju, ovaj mi je najdraži. Bilo je važno pobijediti na novom stadionu i drago mi je da sam pridonio tome", rekao je Ibra 2012. godine.

Podsjetimo, riječ je po pogotku s otprilike 25 metara, a Ibra ga je zabio udarcem iz zraka dok je bio okrenut leđima od gola (overhead kick). Gol je zapalio internet, a komentatore doveo do ludila u trenutku postizanja. Isti je 2014. godine dobio FIFA-inu nagradu Puskas Award za najljepši pogodak u 2013. godini (iako je zabijen u 2012.).

"Ponekad trebate jednostavno zapljeskati nečijem nastupu, a ovo je bio jedan od tih - prvoklasna izvedba. To je najljepši gol kojem sam uživo svjedočio", rekao je kapetan Engleske Steven Gerrard, dok je tadašnji izbornik Švedske Erik Hamren nadodao.

"Nisam siguran da ćemo u ovom životu vidjeti ljepši gol. Ponekad mislite da su neke stvari nemoguće dok se doista ne dogode".

Podsjetimo se još jednom kako je Ibra slomio Englesku svojim četvrtim pogotkom na utakmici, kako je izbezumio komentatore utakmice, ali i natjerao cijeli svijet da ustane i zaplješće...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider