Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika prilika

Oboje su šokantno ostali bez Lige prvaka, ali Dinamo ima priliku dodatno osramotiti Celtic

Celtic večeras od 21.05 dočekuje Dinamo u 2. kolu skupine D Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je sjajno otvorio ovu sezonu u Europskoj ligi. Razbijanjem Astre (5:1) najavljen je 'sveti cilj' – prezimljavanje u Europi. No, s Maksimira stižu puno skromnije najave uoči gostovanja na Celtic Parku. Tvrde kako prezimljavanje nije imperativ i najavljuju veće ambicije sljedeće sezone.

Mamić pobrkao najveće rivale, Škoti to nisu mogli samo tako pustiti

Skidaju čelnici kluba pritisak s leđa svoje momčadi koja je doživjela šok ispadanjem u 3. pretkolu Lige prvaka. Sada je atmosfera opet na visokom nivou nakon pobjeda na Poljudu i Kantridi te spomenute protiv Astre na otvaranju skupine. Čak ni remi u Koprivnici nije poremetio dobru atmosferu i dobar osjećaj koji vlada pred ovu utakmicu. Ne zato što je Celtic u maloj krizi, već što Modri igraju vrlo dobro s nekoliko igrača u sjajnoj formi.

Dinamova euro sezona ne ovisi o ovoj utakmici, ali ukoliko Modri pobijede ili uzmu bod, naći će se u odličnoj prilici da skupinu završe na jednom od prva dva mjesta skupine D. U prilog im je išao i remi Salzburga i Celtica u 1. kolu pa trenutno Dinamo ima dva boda više od dva rivala iz skupine. Astra je klub u raspadu i neće igrati ozbiljno ulogu ove jeseni, no to ne znači da ne bi mogla iznenaditi nekoga. Vidjet ćemo kako će Red Bull proći u Rumunjskoj, svaki rasplet osim pobjede bio bi odlična vijest za Zagrepčane.

Celticu poraz donosi teške trenutke

Celtic večerašnju utakmicu dočekuje u suprotnim raspoloženju nego hrvatski prvak. Na njima je pritisak pobjede, ali i podrška preko 50 tisuća bučnih navijača. Oni su možda i najveća snaga ovog kluba, pogotovo u sezoni u kojoj su došli na 'crnu listu' mnogih nogometnih zaljubljenika zbog izbacivanja Legije za zelenim stolom unatoč 1:6.

Ne samo da ih je isprašila Legia nego ih je dotukla pobjeda Maribora usred Glasgowa zbog koje su ostali bez Lige prvaka, ali i obraza jer sve ono što se događalo s Legijom nije se isplatilo.

Zbog zakašnjele registracije, u Europi im ne smije igrati prvi napadač John Guidetti koji je stigao na posudbu iz Man Cityja. Dodatni problem je i ozljeda njegove zamjene Stefana Šćepovića koji je upitan za večerašnji dvoboj.

Zoran Mamić nema takvih problema. Na raspolaganju mu je cijela prva momčad i sjajni džokeri. Wilson, Čop i maestralni Soudani bit će najveća prijetnja Celticovim vratima. Na klupi će kao zapeta pušta čekati Henriquez. Modri imaju puno razloga za optimizam, samo da se ne prepadnu Celtic Parka i luđačkog tempa na ovom vrućem stadionu.

Vjerojatni sastavi:

Celtic: Gordon – Ambrose, Van Dijk, O 'Connell, Izaguirre – Brown, Johanesen, Commons, Wakaso, McGergor – Stokes

Dinamo: Eduardo – Pinto, Sigali, Šimunić, Pivarić – Ademi, Brozović, Antolić – Wilson, Soudani, Čop

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider