Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Dobro se sjećam...'

Mamić pobrkao najveće rivale, Škoti to nisu mogli samo tako pustiti

Dinamo večeras gostuje na Celtic Parku u 2. kolu Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon razbijanja Astre (5:1) Dinamo će večeras biti na teškom zadatku u Glasgowu. Pobjeda ili remi sa Celtic Parka otvorili bi vrata prezimljavanju u Europi, ali to neće biti utakmica koja o tome direktno odlučuje.

Na sinoćnjoj press konferenciji Zoran Mamić je najavio spektakl, a medijima je najzanimljivije bilo što je pobrkao rivale iz možda i najvećeg gradskog derbija na svijetu.

''Igrao sam ovdje prije 15-16 godina. Dobro se sjećam te utakmice. Već sam to rekao, nikad nisam vidio bolju atmosferu nego na Celtic Parku'', pričao je Mamić mlađi škotskim novinarima.

No, Mamić nikad nije igrao na Celtic Parku. Mislio je na gostovanje s Bayerom iz Leverkusena na Ibroxu kada je bio na klupi u Kupu UEFA 1998. godine. Mamić je pobrkao rivale, radilo se o Glasgow Rangersima.

Yahoo Eurosport to je čak stavio u naslov članka o press konferenciji. Nije to njima mala zabuna. Ipak, u jednom kasnijem intervjuu Mamić se ispravio: 'Pogriješio sam, radilo se o Rangersima.'

Trener Dinama se nada kako ovaj dolazak u Glasgow ipak neće zaboraviti.

''Možda Celtic trenutno nema rezultate kakve bi željeli njihovi navijači, ali svejedno imamo veliko poštovanje prema njima. Nećemo ih podcijeniti. Moramo biti i bolji nego što smo bili protiv Astre. Mislim da će deset bodova dosta za prolazak skupine koja je vrlo zahtjevna'', rekao je Mamić i dodao:

''Svi su klubovi podjednake kvalitete i svatko može pobijediti svakoga. Mi imamo dobru sezonu iako se nismo uspjeli kvalificirati u Ligu prvaka.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider